Uhićen traženi terorist Salah Abdeslam

Najtraženiji čovjek u Europi Salah Abdeslam ranjen je i uhićen u velikoj policijskoj akciji u Bruxellesu. Uhićenje je najprije potvrdilo belgijsko ministarstvo unutarnjih poslova, a nedugo zatim francuski i belgijski državnici.

Specijalci su u velikoj akciji upali u briselsku četvrt Molenbeek – srce terorističkog ogranka koji je organizirao masakr u studenome u Parizu. Prije prepada primili su anonimnu dojavu o bjeguncu koji se uspješno krio više od četiri mjeseca.

Tijekom munjevite operacije došlo je do pucnjave. Ispaljene su i šok granate. Ozlijeđena su i uhićena trojica muškaraca. Jedan od njih je najtraženija osoba u Europi i svjetski bjegunac 26-godišnji Salah Abdeslam. Ranjen je u nogu i izvan je životne opasnosti.
Belgijsko tužiteljstvo objavilo je kako je prije ove akcije u jednome stanu u Bruxellesu pronašlo njegove otiske. Pobjegao je prije racije u kojoj je ubijena jedna osoba. Bijela kuća je priopćila da je SAD pomogao francuskim i belgijskim vlastima pojačati sigurnost i da će to nastaviti činiti
hrt/hia

vezane objave

16.ožujka 2016 U Bruxellesu operacija belgijske i francuske policije
15.studeni 2015. Traži se opasni opasni terorist Salah Abdeslam; Islamski ekstremisti ponovo prijete.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *