Gradskom muzeju Vukovar dodijeljena EMYA nagrada

Gradskom muzeju garad Vukovara dodijeljen je Emy. Nagradu je ravnateljici  Ruži Marić uručio  predsjednik ICOM-a Hans Martin Hinz. Iz vukovarskom muzeja ističu kako je to druga po važnosti nagrada u izboru EMYA Europskog muzej.

Na svečanosti održanoj u San Sebastianu (Španjolska) Gradski muzej Vukovar proglašen je dobitnikom Europske nagrade Silletto 2016. za uspješno uključivanje zajednice u svoj rad.

EMY (European Museum oft he Year Award)  je  nagrada europski muzej godine, dodjeljuje se od 1977. Muzeji i galerije s novim postavom (ne starijim od tri godine) mogu aplicirati na ovu prestižnu nagradu. Ove godine Gradski muzej Vukovar ušao je u uži krug ukupno 49 nominiranih muzeja iz 24 europske zemlje. Za Europski muzej 2016. godine proglašen je muzej Polin u Warsawi (Poljska). Uz glavnu nagradu i nagradu Silletto dodijeljene su i Muzejska nagrada Vijeća Europe za posebna postignuća u promociji europske kulturne baštine. 

Nagrada Kenneth Hudson koja je nazvana po osnivaču EMYA-e a dodjeljuje se muzeju/osobi/projektu/skupini za neobično, odvažno ili kontroverzno dostignuće te Posebne nagrade koje se dodjeljuju muzejima  koji su razvili nov i inovativan aspekt uključujući svoju publiku, a koji drugim muzejima može služiti kao inspiracija

vecernji.hr/hia

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *