TURIZAM: Zadar proslavio titulu Najbolja europska destinacija 2016.

Zadar je proslavio titulu  ‘Najbolje europske destinacije 2016′. U svečanosti su sudjelovali predstavnici Grada i Turističke zajednice, limena glazba, folklorne skupine i klape, a priznanje je gradonačelniku Božidaru Kalmeti uručio direktor portala European Best Destinations (EBD)Maximilien Lejenue.

Komentar direktora TZ Zadar

Ovu prestižnu i za hrvatski turizam zasigurno značajnu nagradu za Dnevnik N1 je komentirao direktor Turističke zajednice Zadra, Zvonko Šupe. Rekao je da su učinili sve što je bilo potrebno, iako “mi nismo to baš tako očekivali, ali ispalo je jako dobro.Iako ima dosta gradova kod nas, pogotovo na obali, koji bi mogli ponijeti tu titulu, Zadar ide dalje.

Svi koji vole Hrvatsku i Zadar pomažu, a oponenti će doći isto na svoje. Svi smo bili ujedinjeni i željeli smo tako nešto, ali smo se jako razveselili kad smo dobili konačnu informaciju. Niti jedan turist ne može zalutati u Zadar, u Zadar vode svi putevi, zato se i zove “Za-Dar”, kao poklon, najbolje je pozicioniran da ga nitko ne može preskočiti”, kaže Šupe.

“Zadar je jedan grad pun bogate baštine, povijesti i ljepota, i sve ostalo vezano uz vremenske uvjete i ugostiteljstvo je na najvišoj razini. Sve što gost može poželjeti je u Zadru.”
Kaže da su očekivanja za turističku sezonu velika. “Hrvatska postoji, u Hrvatsku se dolazi, i porast od 5 i 10 posto je normalan i očekivan”, zaključio je Šupe

Podsjetimo, 12 veljače portala European Best Destinations (EBD) objavio je da je Zadar glasovima čitatelja osvojio prestižnu titulu Najbolje europske destinacije za 2016.godinu. Za tu titulu je takmičile su se samo odabrane destinacije iz 20 gradova.
U online anketi tijekom tri tjedna sudjelovalo je 288 992 glasaća a najviše ih je svoj glas dalo Zadru.
Zadar je pobijedio prestižne europske gradove poput Pariza, Rima, Berlina, Londona, Beča, Atine i Praga, Zadar se istakao kao najbolji u 2016. godini. Osim navedenih metropola, za titulu najdestinacije još su konkurirali: Milano, Amsterdam, Barcelona, Brisel, Plovdiv, Nikozija, Azori, Nantes, Edinburgh, Kotor i Novi Sad.
Iza Zadra su Atina (Grčka) i Plovdiv (Bugarska).

Zadar je niz godina jedna od najpopularnijih hrvatskih destinacija, zbog velike širine ponude ali i zbog bogate kulturne povijesti grada.
Portal European Best Destinations ovako je predstavio Zadar kao pobjednika svog izbora: “Dobrodošli u Zadar, najbolju europsku destinaciju 2016. godine. Zadar je velik grad, grad povijesti i moderan grad, grad otvoren moru. Prošetajte obalom i poslušajte nevjerojatan zvuk morskih orgulja dok gledate najljepši zalazak sunca na svijetu.” HIA


21 siječnja 2016.
NAJAVA

Zadar nominiran za najbolju europsku destinaciju 2016.

Nakon Zagreba, koji je nezavisna internetska stranica ‘European Best Destinations’ proglasila za najbolju Adventsku destinaciju u 2015. godini, iz istog stiglo je novo priznanje za hrvatski turizam. Ista stranica, samo dva mjeseca nakon prestižnog priznanja Zagrebu, nominirala je Zadar za najbolju rueopsku turističku destinaciju u 2016.godini.
Zadar se našao u konkurenciji 20 europskih gradova među kojima su Prag, Atena, Pariz, London, Rim, Barcelona, Milano, Amsterdam, Bruxelles, Kotor, Novi Sad, Berlin, Plovdiv, Beč, Edinburgh, Madrid, Nikozija, Azor i Nantes.

Grad Zadar ima iznimnu povijesnu i kulturnu baštinu, to je grad turizma“, stoji na stanicama ‘European Best Destinations’.

Turističke zajednice pozivaju Zadrane i druge građane Hrvatske te sve goste Zadra da glasuju za taj grad i time pridonesu uspjehu te, kako kažu, vrijedne kampanje.

Glasovanje traje do 10. veljače, a glasovati se može  OVDJE.

European Best Destinations (EBD) europska je udruga sa sjedištem u Bruxellesu, nastala s ciljem promicanja kulture i turizma u Europi te u suradnji s turističkim uredima i udrugom EDEN, na europskoj i svjetskoj razini promovira veće razumijevanje bogatstva, raznolikosti i kvalitete  europskih destinacija. Portal EBD-a broji više od 2,5 milijuna posjetitelja uz tisuće pratitelja na raznim društvenim mrežama.

jutarnji.hr/HIA
Zadar panorama foto:Sebastian govorčin/zadarskilist

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *