SUMNJIČI SE ZA KRAĐU U MUP-u: Željku Dolačkom određen jednomjesečni pritvor

ZAGREB: Uhićeni Željko Dolački u subotu je ispitan u USKOK-u nakon čega je odveden kod policijskog nadzornika na Oranice. Njegov odvjetnik Veljko Miljević je rekao da je Dolački iznijeo kompletnu obranu i odgovorio na sva pitanja. Dakle, aktivna obrana uz apsolutna poricanja djela koja mu se stavljaju na teret,rekao je Miljević.
Nakon ispitivanja u zagrebačkoj policijskoj upravi Dolačkom je određen jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti  da bi na
slobodi mogao utjecati na svjedoke. Istražni zatvor mu je odredila sutkinja istrage Županijskog suda u Zagrebu, koja je odlučila da će biti ispitana 33 svjedoka. Šesnaest predloženih svjedoka je odbila.

Uhućenje Željka Dolačkog

U petk ujutro u ranim jutanjim satima uhičen je bivši načelnik Službe organiziranog kriminala Željko Dolački. Osumnjičen je za krađu zlata i novca iz policijskog sefa u sjedištu kriminalističke policije u Heinzlovoj. Policija mu je pretražila i kuću. Zbog zloporabe položaja i ovlasti protiv njega će biti podnesena i kaznena prijava Uskoku.

U svom stanu uhićen je policijski službenik pod sumnjom da je počinio kazneno djelo zlouporabe položaja. Želim čestitati cijeloj strukturi ljudi koja je radila na ovom slučaju. Ovo potvrđuje onu statistiku, koja je nadam se svima poznata, a to je da je hrvatska policija u samom vrhu po učinkovitosti, nakon uhučenj izjavio je na konferenciji zanovinare ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić. Nije želio potvrditi da li je osumnjičeni za provalu Željko Dolački, samo je naglasio da je postupak u tijeku.

Podsjetimo, zbog krađe iz sjedišta zagrebačke kriminalističke policije s dužnosti su odstupili ravnatelj policije Vlado Dominić, načelnik zagrebačke policije Goran Burušić i još dvojica zagrebačkih policijskih dužnosnika, dok je s dužnosti udaljen zagrebački načelnik organiziranog kriminaliteta Željko Dolački u čijem je uredu bio provaljeni sef.

Evo što je sve otuđeno

MUP je na svojim stranicama izdao priopćenje u kojem stoji kako je razriješena provala u Heinzelovoj. Navode kako je kriminalističko istraživanje provedeno nad 47-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti.
Dolački je glavni osumnjičenik za krađu koja se dogodila 3. travnja u prostorijama policije. Prema priopćenju USKOK-a, ukupno je otuđio 639.300,00 kuna, 286.060 eura, 100 švicarskih franaka, 300 yuana i 2,04 kilograma zlata.

hrt /hia
foto:eph

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *