EU 

Brammertz haaškom sudu: Revidirajte svoju presudu i proglasite Šešelja krivim

Glavni haaški tužitelj Serge Brammertz  jučer je predao dokument Žalbenom vijeću Haaškog suda vezano za prvostupanjsku presudu Vojislavu Šešelju.
U slučaju da Vijeće haaškog suda, ne udovolji prvom zahtjevu da se ukine nepravomoćna oslobađajuća presuda i da se naloži novo suđenje Šešelju Brammertz traži od viječa : “Revidirajte nepravomoćnu presudu Vojislavu Šešelju i proglasite optuženog krivim po svim točkama optužnice”, napisao je glavni haaški tužitelj.

Alternativno, u slučaju da Vijeće ne udovolji prvom zahtjevu, Brammertz  traži da se ukine nepravomoćna oslobađajuća presuda i da se naloži novo suđenje Šešelju. Brammertz preferira prvu opciju jer smatra da su greške učinjene u nepravomoćnoj presudi pregoleme.

U podnesku tužiteljstva navodi se da je većina u Raspravnom vijeću, koja je 31. ožujka 2016. oslobodila Šešelja po svim točkama optužnice, napravila greške i propuste u gotovo svim paragrafima presude. Tužiteljstvo upozorava na to da suci koji su oslobodili Vojislava Šešelja uopće nisu raspravljali o brojnim dokazima tužiteljstva koji upućuju na zločine protiv civila

Prvostupanjska presuda Vojislavu Šešelju

izvor:vecernji.hr/hia

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *