IRAK: U bombaškom napadu u Bagdadu poginulo 58 a ranjeno 90 osoba

Prema najnovijim informacijama 58 ljudi ubijeno je a 90 ih je ozlijeđeno u tri bombaška napada koj su se dogodila danas Bagdadu, objavio je hrt.hr.

U eksploziji na tržnici u naselju al-Šabu, gdje žive šijiti, ubijeno je 30 osoba i ozlijeđeno 70. U eksploziji automobila bombe u južnoj četvrti al-Rašidu poginulo je šest osoba, a još 21 je ozlijeđena. Treća bomba pogodila je četvrt Sadr City. Poginulo je 19-ero ljudi, ranjeno 15.

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za te napade, iako je Islamska država preuzela krivnju za prošlotjedne bombaške napade u i oko prijestolnice u kojima je ubijeno stotinjak ljudi.

Ovo je nastavak krvavih napada koji razaraju Irak ove godine. Samo u travnju je u terorističkim napadima ubijeno oko 250 ljudi, a preko 1000 ih je ozlijeđeno – većina toga u Bagdadu. U tu brojku nije uračunata smrt oko 250 žena za koje se smatra da su ih smaknuli džihadisti ISIS-a jer nisu željele biti seksualne robinje.

Pokolj se nije zaustavljao ni u svibnju – između 300 i 350 osoba već je izgubilo život u raznim napadima diljem Iraka, uglavnom kao posljedica detoniranja eksplozivnih naprava. Najgori je napad bio prošlu srijedu kada je u tri odvojene eksplozije u Bagdadu ubijeno najmanje 96, a ranjeno preko 130 osoba.

jutarnji.hr/hia
foto:Reuters

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *