U terorističkom napadu u dva sirijska grada poginulo najmanje 100 osoba

Takozvana Islamska država preuzela je odgovornost za samoubilačke napade u Siriji u kojima je danas ubijeno više od 100 osoba u obalnim gradovima Džableh i Tartus.

Višestruke eksplozije odjeknule su u gradovima Džableh i Tartus u dijelu zemlje koji je do sada bio pošteđen najtežih stradanja. U napadima je ozlijeđeno najmanje 120 osoba. Prema podacima Sirijskog opservatorija za ljudska prava pet eksplozija uzrokovali su napadači samoubojice, a u dva slučaja radilo se o eksplozijama automobila bombi.

Zabilježeno je ukupno sedam detonacija, četiri u Džablehu u pokrajini Latakiji i tri u Tartusu, glavnom gradu iste pokrajine.

Televizijske snimke prikazuju uništena i zapaljena vozila na ulicama dvaju gradova, a na društvenim mrežama objavljene su fotografije trupla na ulicama.

U Džablehu jedna je bomba eksplodirala u blizini državne bolnice, a u Tartusu, u kojemu su smještene ruske vojne snage koje pružaju potporu sirijskoj vojsci u borbi protiv militanata i pobunjenika, do eksplozija je došlo u blizini benzinske crpke.

Sirijsko ministarstvo unutarnjih poslova, koje je izvijestilo o terorističkim napadima, zaustavilo se na 20 ubijenih, dok su državni mediji izvijestili o 45 ubijenih u napadima na dva grada.

Odgovornost za napad preuzela Islamska država

Islamska država preuzela je odgovornost za samoubilačke napade u Siriji u kojima je u ponedjeljak ubijeno više od 100 osoba u obalnim gradovima Džableh i Tartus. Prema podacima sirijskog opservatorija za ljudska prava, pet eksplozija rezultat je napadača samoubojica, a u dva slučaja radilo se o eksplozijama automobila bombi.
Zabilježeno je ukupno sedam detonacija, četiri u Džablehu u pokrajini Latakiji i tri u Tartusu, glavnom gradu iste pokrajine.


hrt/hia

foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *