Dan branitelja grada Zagreba: Na Medvedgradu upaljene svijeće i položeni vijenci

Povodom 26 godina od konstituiranja višestranačkog Sabora i nekadašnjeg Dana hrvatske državnosti te Dana branitelja grada Zagreba na Oltaru domovine na Medvedgradu odana je počast svima koji su život dali za domovinu. Svečanost i program pod geslom “Nek ti kušin bude stina, al Hrvatsku sine voli” na Medvedgradu počela je u 10 sati . Polaganju vijenaca nazočio je i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić.

Povodom Dana branitelja u nedjelju je na zagrebačkim ulicama u centru grada održan Prvi svečani konjički mimohod na kojemu je sudjelovalo 84 konja, jedan devetopreg i osam dvoprega iz različitih krajeva Hrvatske. Pokrovitelj mimohoda je grad Zagreb i  zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. “Ovim mimohodom, u kojem sudjeluju ljudi iz cijele Hrvatske, na simbolični način označavamo zajedništvo kakvo smo imali 1991., istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić. Poručio je kako je to dobra poruka svima jer u zadnjih 25 godina nismo uspjeli ostvariti ni toliko zajedništva da osiguramo prosperitet naše domovine. Hrvatska ima puno pametnih ljudi, ona zna, hoće i može, ali to moramo raditi zajedno, dodao je Bamndić.

U 19 sati u zagrebačkoj katedrali bit će služena sveta misa za Domovinu u spomen na sve poginule zagrebačke i hrvatske branitelje te stradalnike Domovinskog rata. Nakon mise će se održati procesija do Kamenitih vrata kako bi se poklonili Majci božojoj od Kamentih vrata, zaštitnici Grada Zagreba.

Dan branitelja Grada Zagrebam galerija jutarnjeg lista OVDJE

zagreb.info/HIA
Foto:CROPIX

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *