Vis povezan katamaranom iz Splita , Milna s Brača jednom tjedno

Nakon tjedan dana blokade, u Vis od danas opet uplovljava katamaran iz Splita, a sa stanovnicima otoka postignuto je kompromisno rješenje.

‘Od danas poslijepodne katamaran iz Splita ide prema Visu. Milna na Braču će u red vožnje biti uključena eventualno jednom tjedno, i to srijedom ili subotom’, stoji u odgovoru Ivane Tomić iz tvrtke Krilo čiji katamaran polovi na relaciji Split-Vis.

Stanovnici ovog otoka digli su se na noge zbog toga što je odlukom Agencije za obalni linijski promet odlučeno da katamaran na ide direktno iz Splita u Vis nego da pristaje i u Milni na Braču. Višani tvrde da se time putovanje znatno produljuje, dok su iz Agencije poručili da se putuje tek desetak minuta duže.

Uvedi se i nova katamaranska linija

U razdoblju od 1.7. do 11.9.2016. Jadrolinija će uvesti novu katamaransku liniju Dubrovnik – Korčula – Hvar – Bol.

Linija je zamišljena kao dnevna izletnička linija koja će omogućiti gostima Dubrovnika i okolice da u jednom danu posjete atraktivne otočne lokacije kao što su Korčula, Hvar i Bol.

Liniju će održavati katamaran „Novalja“ kapaciteta 324 putnika. Za putnike je važno istaknuti kako su karte za prodaju kao i informacije o cijenama dostupne na www.jadrolinija.hr.

 

dnevnik.hr/hai
foto:wikimedia

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *