Zagreb odabran za sjedište regionalnog uvoznika za Jaguar i Land Rofver

Zagreb je odabran za operativno središte otkud će multinacionalni tim pokrivati čak osam zemalja regije (Hrvatska, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Kosovo, Albanija)

Do sada su Jaguar i Land Rover bili u prodajnoj mreži nekoliko različitih uvoznika za različite regije, a novost je što će od lipnja 2016. godine sve biti ujedinjeno kroz prodajnu mrežu jednog uvoznika koji će biti zadužen za cijelu regiju.

„Izuzetno nam je drago da smo odabrali upravo Zagreb za naš regionalni centar. Prodaja Jaguara i Land Rovera povećala se za 30% ove godine do sada i do kraja desetljeća očekujemo gotovo dvostruko povećanje u odnosu na 2015. Uz jednog distributera koji pokriva ovu jako važnu regiju stvorit ćemo ekonomiju obujma i pomoći ćemo dodatno povećanju tržišnog udjela”,  izjavio je Andrew Prest, direktor nove hrvatske tvrtke Wallis Adria d.o.o.

Operativno poslovanje će na početku uključivati 12 zaposlenih, a procijenjena godišnja prodaja iznosit će oko 75 milijuna eura kroz dvije godine. Tvrtka je dio mađarske Wallis grupacije, investicijskog holdinga s godišnjim prihodima koji prelaze 460 milijuna eura.

“S tri potpuno nova modela koja dolaze samo ove godine, Jaguar Land Rover ima jednu od najambicioznijih i najuzbudljivijih produkt ofenziva u odnosu na ostale proizvođače automobila i također najnovije modele u rangu”,  dodao je direktor prodaje Igor Iliev.

poslovni.hr/hia
foto:press

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *