Nova uhićenja, na ulasku u BiH kod osumnjičenog pronađen eksploziv i 50000 eura

U nastavku međunarodne akcije „Postman“, koju Tužiteljstvo BiH provodi u suradnji s pravosuđem Austrije, na graničnom prijelazu u Brčkom, prilikom ulaska u BiH, uhićen je još jedan osumnjičeni.

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva BiH, uhićen je državljanin BiH i Republike Hrvatske.

Također, na temelju zamolnice policijskih i pravosudnih organa BiH, uz nadzor istražitelja Tužiteljstva BiH, na području Hrvatske, izvršen je pretres kuće i objekata koje koristi navedeni osumnjičeni. Prilikom pretresa pronađen je novac u iznosu od više od 50 000 eura, u raznim valutama, zatim dvije vojne bombe M52 i 600 grama plastičnog eksploziva, kao i pet detonatarskih kapisli.

„S obzirom na da se navedeni eksplozivi koriste za pripremu eksplozivnih naprava za izvršenje najtežih kaznenih djela, te da postoji sumnja da pronađeni novac potiče od izvršenja kaznenih djela, u nastavku istrage bit će utvrđene sve okolnosti namjene eksploziva i povezanosti osumnjičenog sa osobama iz kriminalnog miljea u BiH, Hrvatskoj i Austriji“, priopćeno je.

Akcija kodnog naziva „Postman“, međunarodna je akcija koja se provodi u borbi protiv organiziranog kriminala i krijumčarenja droge i oružja, u kojoj je prije nekoliko dana, uhićeno je pet osumnjičenih osoba, tri u BiH i dvije na području Austrije.

vecernji.ba7hia
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *