Nakon Oreškovića press konferencije održali i Karamarko i Petrov

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko održao je konferenciju za medije u povodu premijerova poziva da odstupi sa svoje pozicije.

Kao stranka i kao predsjednik morali smo reagirati. Od Oreškovića sam nekoliko puta dobio podršku, bio je i na našem saboru, današnja izjava me iznenadila, rekao je Karamarko.
Ne shvaća da je odlazak u SOA-u mogao biti važniji od sjednice Vlade i smatra da bi premijer trebao objasniti svoj odlazak i odgodu sjednice.

Ostavku ne možemo prihvatiti. Mi smo pobjednička stranka. HDZ ima najviše zastupnika u Saboru, na izborima smo dobili glasove 800 000 građana, a gospodin Orešković dobio je potporu 76 ljudi u Hrvatskom saboru. Gospodin Orešković ne uživa naše povjerenje nakon ovog salta mortale, rekao je.

Dodao je da će se sutra održati sjednica Predsjedništva HDZ-a na kojoj će biti govora o tome kako dalje.HDZ i ja osobno uložili smo veliki trud u održavanje ove političke konfiguracije s Mostom, učinili smo i velike ustupke. Ne možemo tako više samo zbog pisanja “žute štampe”. Pripisivali smo to političkom neiskustvu Mosta, ali takva su vremena, mora se brzo učiti.

HDZ ima odgovornost i ovo što govorim, govorim da bih zaštitio dignitet njegovih članova, dignitet građana i dopustite, osobni dignitet, jer sam mjesecima izložen neviđenoj harangi, rekao je Karamarko.

Sutra je sjednica Predsjedništva stranke. Mi sigurno nećemo nikoga povlačiti za rukav da bi se ova vlada spasila. Opcije su preslagivanje u Vladi ili izbori, koji nisu dobra opcija, zaključio je.

Božo Petrov se obratio javnosti iz Metkovića

Drugi potpredsjednik Vlade Božo Petrov javnosti se obratio iz Metkovića. Poručio je da je spreman dati ostavku.

Sve što se pojavilo od presice Tihomira Oreškovića bili su klasični spinovi. Most i dalje inzistira na ostavci prvog potpredsjednika Tomislava Karamarka radi njegove osobne komprometacije, izjavio je Petrov.

Ne zna zašto je definiran remetilačkim faktorom, kaže, zna da je pred svojom savješću, građanima i Bogom čist. Ako je uvjet da Hrvatska krene prema boljoj budućnosti i da se stabilizira stanje moja ostavka, ja ću to prihvatiti, poručio je.

Nismo se borili radi pozicija i nijedna pozicija nije ispred Domovine, ako je to cijena, ja ću je platiti, rekao je Petrov.

Naglasio je da će konačnu odluku donijeti Most jer kod njih odlučuje većina.

Nadam se na kraju da će ovakav standard kakav postavlja Most postati jednoga dana standard u hrvatskoj politici i da ćemo znati razlikovati dobro od lošega, poručio je Petrov.

hrt/hia
foto

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *