EURO-2016: MUP poslao u Francusku popis 326 opasnih navijača

Osim imena, prezimena, adrese 326 navijača, francuskoj policiji dostavljeni su i njihovi nadimci, pseudonimi, zanimanje, pripadnost klubu navijača ili navijačkoj skupini, fotografije…

Francuska policija dobila je popis s 326 imena navijača iz Hrvatske koji su potencijalnaopasnost za izazvanje nereda na Europskom nogometnom prvenstvu. Popis im je dostavio hrvatski MUP, a na njemu su svi oni kojima su izrečene trenutno pravomoćne zaštitne mjere zabrane dolaska na utakmice, te oni koji su od ranije na policijskoj ‘listi huligana’. No, kako su nam potvrdili u MUP-u, nitko od njih nema zabranu odlaska u Francusku niti na bilo koju utakmicu Eura 2016.

Pravomoćna rješenja zabrane imaju 183 navijača, a njih 145 evidinetirani su u MUP-ovoj Zbirci podataka o osobama i događajima vezanim uz športska natjecanja.

– Osobni podaci dostavljeni francuskoj policiji koristit će se isključivo u svrhu provedba mjera sigurnosti, jer bi ti navijači mogli predstavljati sigurnosnu ugrozu neometanog održavanja prvenstva. Ali dostavljeni podaci neće predstavljati osnovu za poduzimanje zakonskim mjera prema tim navijačima – pojasnili su u Ravnateljstvu policije.

Njihovi francuski kolege za svakog od 326 navijača dobili su sve osobne podatke prekršitelja. Osim imena, prezimena, adrese, dostavljeni su i njihovi nadimci, pseudonimi, zanimanje, pripadnost klubu navijača ili navijačkoj skupini, fotografije, informacije o podnesenim kaznenim prijavama, optužnim prijedlozima, kaznama, sigurnosnim i zaštitnim mjerama… Francuskoj policiji pomagat će i osam naših policajaca koji su u utorak ujutro odletjeli u Francusku, a ostat će tamo sve dokle bude na prvenstvu hrvatska reprezentacija.

24sata.hr/hia
foto:Reuters

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *