Karamarko na konferenciji za novinare, HDZ danas pokreće postupak opoziva premijera Oreškovića.

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko danas je na konferenciji za novinare, u pratnji ministara HDZ-a, objavio da HDZ danas pokreće postupak opoziva premijera Tihomira Oreškovića. Izjavio je da je Vlada disfunkcionalna, te da HDZ kao najveća stranka koja “nosi ovu Vladu” treba imati implementiranu svoju politiku.

Trebaju prestati prepucavanja, loši odnosi tj. poludonosi za koje Hrvatska nema strpljenja. Trebamo jedinstvenu, čvrstu Vladu koja će pokrenuti reforme. A to sad nije moguće. S ovim šokom se žele pokrenuti i trgnuti oni koji moraju shvatiti da su interesi Hrvatske važniji od stranačkih interesa”, izjavio je Karamarko.

U ime HDZ-a je pozvao sve u političkoj igri da se uozbilje i da se preloži Vlada. Karamarko je dodao da nikoga ne želi napadati, ali da u “ovoj lakrdiji HDZ ne može sudjelovati”.

Napomenuo je da je prethodno Orešković njega osobno podržao, ali sad je vrijeme da pokrenu ovaj postupak jer više nema vremena. Pozvao je sve da se zamisle nad navedenom situacijom.

Karamarko je dodao da se nije spreman pomiriti s ucjenama i podcjenjivanjem HDZ-a, jer smatra da se reforme mogu podnijeti samo s novim snagama – pri čemu se osvrnuo na svoje ministre. “Želim da se rešpektira HDZ i od premijera i od Mostovaca”, rekao je Karamarko.

Nove izbore smatra posljednjom opcijom. Objavio je da nema ništa protiv njih, da je siguran u HDZ-ovu uspješnost, ali da bi se izborima izgubilo puno vremena. Na pitanje pak koga HDZ vidi na mjestu novog mandatara, rekao je da se “ne bave futurističkim rješenjima” i da sad nema odgovor na to pitanje.

Smatra da je problem to što su se mnogi bavili u posljednje vrijeme njihovom strankom i “žutom štampom”, umjesto svojim strankama, pa su ostali iznenađeni jedinstvom HDZ-a. Dodao je da je situacija u državi preozbiljna da bi se svi bavili insinuacijama.

Karamarko je apelirao na sve ljude koji se bave politikom da obrate pozornost na to “gdje smo danas i što nam je činiti dalje”, te je rekao da Most jednostavno, zbog “iskustva”, nije imao kolektivitet, te su imali “krivu i pogrešnu taktiku”.

vezana objava: Nakon jučerašnjeg kriznog sastanka HDZ danas počinje s prikupljanjem potpisa za opiziv premijera

narod.hr/hia
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *