EURO 2016: Zagreb spreman za navijački tulum, najluđe će biti u centru grada

Europsko nogometno prvenstvo počinje u petak, a naša reprezentacija prvu utakmicu igra u nedjelju u 15 sati. Diljem grada u punom su zamahu zadnje pripreme za gledanje njihove igre, a najuzbudljivije će sigurno biti u centru grada. Na Trgu bana Jelačića nalazit će se Fan zona, a na Ribnjaku Foodballerka, gdje će posjetitelji moći gledati utakmice, ali i nešto pojesti, popiti, igrati se ili uživati u glazbi.

Fan zona na Trgu otvara se 10. lipnja i radit će mjesec dana. Svakoga dana od 12 do ponoći zaljubljenici u nogomet moći će pratiti utakmice na 16 velikih ekrana unutar šatora koji će tamo biti postavljen, ili na 50 kvadrata velikom ekranu koji će se nalaziti na pozornici.

 

Virtualna stvarnost

Građani će moći besplatno ući i u virtualnu stvarnost po svom odabiru. U jednoj od stvarnosti moći se se provesti vrijeme s našom reprezentacijom: voziti se s njima autobusom do stadiona, provesti neko vrijeme u svlačionici, a nakon toga i na tribinama. Druga stvarnost pak traži aktivnije sudjelovanje: svatko će moći pokušatiDanijelu Subašiću dati gol i pritom će slušati njegove komentare – dobre ili loše, ovisi o tome je li obranio ili ne. Osim toga, u planu su i razni turniri, među kojima je i veliko natjecanje u playstationu, potom natjecanje u driblanju. Bit će i ugostiteljske ponude.

– Svi su uvijek htjeli vidjeti kako izgledaju pripreme ekipe u svlačionici i zato smo to htjeli podijeliti s ljudima. Tijekom dana će svatko tko to želi moći doći do nas i zatražiti da mu damo naočale. Isprobao sam i sam naočale i oduševio sam se pa vjerujem da će se svim navijačima svidjeti – kaže Kruno Grlević iz kluba navijača Uvijek vjerni.

Već su najavljeni koncerti: na dan otvorenja nastupa Teška industrija, a u danima koji slijede ostali.

Foodballerka počinje sutra, a trajat će do 10. srpnja na Ribnjaku. Organizatori očekuju oko 200.000 posjetitelja, a gostima će nuditi cijeli niz sadržaja.

Brojni koncerti

Radno vrijeme je svakog dana od 12 do 23 sata tijekom tjedna, odnosno od 10 do ponoći vikendom. Program će svaku večer počinjati u 20 sati, a utakmice će se moći gledati na četiri velika TV-a i jednom projektoru. Bit će i koncerata. Prvi će, u četvrtak, nastupiti Neno Belan, koji će svečano otvoriti Foodballerku, a potom će nastupiti i Songkillersi, U2 cover bend, kao i Le chicks. Osim toga, goste će zabavljati i brojni DJ-i.

Mali Pariz

– Imat ćemo i igralište za nogomet na kojem će biti razni turnir – kaže organizatorica Ana Bat. U parku će se nalaziti 12 restorana i kafića, a u planu je i program za najmlađe. Tako će za njih u Kids Corneru biti organizirane razne kulinarske i umjetničke radionice, a moći će skakati na trampolinama i pikulati se. U parku će se nalaziti i Mali Pariz – u kojem će se slušati ZAZ, moći pojesti Fois Gras te pročitati Le Monde.

smještaj u Zagrebu, hotel ARISTOS 4*

jutarnji.hr/hia.com.hr
foto:CROPIX

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *