Vlada imenovala nove članove Nadzornog odbora INA-e

Vlada je jučer na zatvorenom dijelu sjednice skupštini INA-e predložila opoziv dosadašnja tri hrvatska člana Nadzornog odbora Ine – Siniše Petrovića, Željka Perića i Mladena Proštenika, koje bi u tom tijelu zamijenili Dario Čehić, Luka Burilović i Damir Vanđelić, koji je predložen i za predsjednika Nadzornog odbora Ine.

Nadzornom odboru INA-e  Industrije nafte  predlaže se imenovanje Damira Vanđelića za predsjednika Nadzornog odbora iz reda članova Nadzornog odbora društva.

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić određen je predstavnikom Republike Hrvatske u glavnoj skupštini Ine, navodi se u priopćenju.

Inače, za svaku sjednicu glavne skupštine Ine Republika Hrvatska i strateški partner MOL imenuju svojeg predstavnika ili opunomoćenika.

Imenovanje novih članova NO Ine već na dnevnom redu skupštine

Ina je još prije, 25. svibnja, putem Zagrebačke burze objavila prijedlog dopune dnevnog reda glavne skupštine, sazvane za 9. lipnja,  s prijedlogom za zamjene.

Uz predsjednika Hrvatske gospodarske komore Luku Burilovića, tako bi u Nadzorni odbor Ine ušli Damir Vanđelić, investicijski direktor u Adris grupi, te Dario Čehić, odvjetnik iz Poreča, koji se u posljednje vrijeme u medijima najčešće spominje u kontekstu Mosta.

Neslužbene su informacije tada govorile da je prijedlog o trojici novih članova Nadzornog odbora Ine bilo uputilo Ministarstvo gospodarstva.

Dosadašnja tri predstavnika države u Nadzornom odboru skupštini je potkraj 2012. predložila bivša Vlada na čelu sa Zoranom Milanovićem.
Inače, Nadzorni odbor Ine ima devet članova, od čega Vladi RH pripadaju tri mjesta (hrvatska strana predlaže i predsjednika Nadzornog odbora), pet mjesta pripada mađarskom MOL-u, a jedno predstavniku radnika.

Predstavnici MOL-a u Nadzornom odboru su György Mosonyi, koji je i potpredsjednik tog tijela,Szabolcs I. Ferencz, Ferenc Horváth, József Molnár i Oszkár Világi.

Predstavnica radnika u Nadzornom odboru je Jasna Pipunić.

Mađarski MOL u Ini ima 49,08 posto dionica, a Republika Hrvatska 44,84 posto dionica.

Vlada imenovala i dio novih članova NO Fine

Vlada je sa zatvorenog dijela današnje sjednice objavila i da su na prijedlog Povjerenstva Vlade RH za upravljanje strateškim trgovačkim društvima, razriješeni predsjednik i članovi Nadzornog odbora Financijske agencije – Igor Rađenović, Ana Dorić Škeva i Zrinka Vrhovski. Novim članovima Nadzornog odbora imenovani su Davor Kalinić, Milan Kovač, Ivana Radeljak Novaković i Davor Mikulić, navodi se u priopćenju.

hrt/hia
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *