SDP prikuplja potpise za raspuštanje saziva Hrvatskog sabora

SDP je u četvrtak krenuo s inicijativom za raspuštanje ovog saziva Hrvatskog Sabora .

“SDP i klub zastupnika SDP-a s prikupljanjem potpisa za raspuštanje Hrvatskoga sabora počeo je u četvrtak. Smatramo da je to u ovom trenutku najbolje što možemo napraviti. Pozvat ćemo, ne samo oporbu, ne samo našu koaliciju, nego i sve one odgovorne zastupnike koji smatraju da je to izlaz iz ove agonije i sramote koju imamo”, kazao je Ostojić.

“U samom smo početku prikupili dovoljno potpisa koji bi trebali označiti da je to vrlo ozbiljna stvar. Bez ozbiljnog broja potpisa, a to je 76, nećemo ni doći do gospodina Reinera, da to stavi na dnevni red”, odgovorio je Ostojić novinarima na pitanje koliko je zastupnika podržalo inicijativu. “Računamo na svakog odgovornog zastupnika”, ponovio je.

“Iako su Laburisti bili prvi s inicijativom, s nama su na istoj listi i očekujemo da će se pridružiti drugi saborski zastupnici Nije pitanje tko je započeo, treba agoniju prekinuti na način da se mandat vrati građanima da oni odluče”, kazao je Ostojić.

“Predsjednik Sabora mora shvatiti da u trenutku kad ima 76 potpisa, to ne može ignorirati. Kad budemo imali popise, sva će imena biti poznata”, kazao je Ostojić na pitanje tko su sve zastupnici koji su podržali inicijativu SDP-a, te je li među njima i Radimir Čačić.

Dodao je da se njegovoj stranci nimalo ne sviđa cijela ova situacija. “Ovo je vrlo ozbiljno, ne likujemo što nam radi ovoga raste rejting, zazivamo nove izbore da prekinemo ovu agoniju”, kazao je Ostojić, dodavši da je za sve uzrok HDZ, a sve što se događa zapravo operacija spašavanja Karamarka. “Sve je počelo time da bi se izbjegla rasprava o njemu”, kazao je Ostojić.

“Vrlo je bitno reći da će akcija koja se radi biti okončana vrlo brzo. Ono što je istina, građani su zabrinuti, svaki sat imaju nove informacije, vrijeme je da se priča okonča na najbolji mogući način, a to su novi izbori”, zaključio je Ostojić (HKV)

HIA
foto:sdp

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *