NAJAVA: Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji

Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini ” Stećak ” i Hrvatska matica iseljenika iz Zagreba pod pokroviteljstvom Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i općine Tomislavgrad, organiziraju
Reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice izvan Republike Hrvatske. Ova kulturna manifestacija će se održati 2.srpnja u Gradskoj športskoj dvorani u Tomislavgradu, s početkom u 19 sati.

Na izboru će sudjelovati 25 djevojaka iz 19 država, i to: Švicarska, Švedska, Srbija, Slovenija, SAD, Rumunjska, Peru, Njemačka, Makedonija, Mađarska, Kosovo, Italija, Čile, Crna Gora, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Belgija, Austrija, i Argentina. Među natjecateljicama bira se najljepša djevojka, te prva i druga pratilja. A na web stranici i facebook profilu Udruga “Stećak” bira se i miss fotogeničnosti.

Zanimljivo je da se iz pojedinih zemalja prijavilo više sudionica u različitim nošnjama iz krajeva kojih potječu njihovi preci.

Djevojke koje sudjeluju u natjecanju posjetit će Knin, Sarajevo i Mostar. Cilj ovog programa je susret te povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta a sve u svrhu promicanja hrvatske tradicijske kulture i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta. Ovakvi događaju na svojstven način pružaju potporu Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Sve sudionice možete pogledati a možete i glasovati za kandidatkinju u kategoriji miss fotogeničnosti  na stranici  https://izbornajljepsehrvatice.shortstack.com/QzmBPF.

Glasovanje putem Facebooka
Glasovanje je započelo u srijedu, 8. lipnja 2016. od 12,00 sati (po srednjoeuropskom vremenu) i traje do 2. srpnja 2016. u 12,00 sati.

udruga-stecak.com /hia.com.hr
foto:

Vezano za temu  BiH suveniri

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *