Ivan Miklenić optužio vrh HDZ -a za destabilizaciju Vlade

Katolički tjednik Glas koncila prozvao je vrh HDZ-a da je destabilizirao Vladu. Glavni urednik Ivan Miklenić u svom komentaru ističe kako se vrh stranke stavio u službu destabiliziranja Vlade, premda ju je on oblikovao i ekipirao, pa je očito da je zapravo istjerivao neke druge ciljeve, a ne opće dobro hrvatskoga društva i hrvatske države, smatra Miklenić a HDZ-ovo članstvo proziva za zakazivanje i neodgovornost jer to nisu prepoznali.

Vezano uz aferu “Konzultantica” navodi da su iz HDZ-a, i kad je postalo više nego jasno da bez obzira na pravnu krivnju ili odgovornost neupitno postoji moralna i politička odgovornost, umjesto poteza koji bi bili u službi općega dobra, došli potezi koji znače spašavanje interesa samo jednoga čovjeka pošto poto, pod bilo koju cijenu.

Miklenić smatra kako je svakom objektivnom promatraču jasno da izvanredni parlamentarni izbori teško mogu biti u službi općega dobra Hrvatske i navodi da je Hrvatskoj potrebna unutrašnja stabilnost, stručno i marljivo upravljanje, a da na vidiku nema političke snage koja bi to bolje od sadašnje garniture, ali bez onih koji rade za svoje interese, mogla zajamčiti.

Stav SDP-a da će podržati opoziv Oreškovića, smatra Miklenić, znak je legalne težnje opozicije da dođe na vlast, ali i način da se što više našteti protivničkoj stranci, da se pruži ruka spasa pojedincu, kojega su neki protivnički političari javno nazvali ‘političkim mrtvacem’, da bi se i dalje nastavilo skriveno savezništvo koje je posebno došlo do izražaja pri izboru novih sudaca Ustavnoga suda kad je bilo zanemareno opće dobro, a prednost dana sebičnim grupnim interesima.

“I ponovno se nameće pitanje, koje će opet vjerojatno ostati bez odgovora: prepoznaju li slobodni političari i slobodni građani nevidljivu ruku koja skrivena iza scene čvrsto drži i ne pušta okovanu Hrvatsku, koja Hrvatskoj i dalje onemogućuje slobodu, demokraciju, pravnu državu, a time i boljitak?”, zaključuje Miklenić.

hrt.hr/hia.com.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *