UMJETNOST: Održan 5. Festival skulptura u pijesku

»Sveti Marin« Andrije Gašparuša i Adriana Maroka osvojio je prvo mjesto na 5. Festivalu skulptura u pijesku koji je u nedjelju
završen u Loparu.

Sveti Marin osnivač republike San Marino i vjerojatno je najpoznatiji Loparanin u povijesti.  Drugo mjesto osvojila je Marina Cvitić skulpturom »Posejdon«, a treće Lucija Oroz i Nina Hiveša skulpturom »Tuba«. U konkurenciji su bile i skulpture »Rak«, »Slon«, »Žena u pijesku«, »Cvijet krumpira« i »Bubamara«, koje će još nekoliko dana krasiti Rajsku plažu.

Birale su se i najbolje fotografije skulptura, a pobijedio je Davor Šanić fotografijom »Pijesak do neba« ispred »Sieste u raju« Đemšida Tunjića. Sudjelovalo je ukupno 16 skulptora, mladih umjetnika s akademije u Zagrebu i osam fotografa. Medalje i zahvalnice podijelio je načelnik Općine Lopar Alen Andreškić.

– Za nas je ovo vrlo bitan događaj i poseban pozdrav Zlatku Kauzlariću Ataču bez kojega svega ne bi bilo. Pozivam vas da se i dogodine pridružite, da ustrajemo i da smotra bude i sljedećih godina, rekao je Andreškić.

Voditelji festivala bili su Paula Banić i Zlatko Kauzlarić Atač s Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba. U odabiru najuspješnijih skulptura sudjelovali su članovi žirija Zlatko Kauzlarić Atač, akademski slikar Zlatko Makek i nekoliko odabranih turista s plaže.

novilist.hr/hia
foto:Ivor Balen/NL

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *