LinkedIn prodan Microsoftu za 26,2 milijarde dolara

Američki softverski div Microsoft objavio je  da je potpisao sporazum o kupnji društvene mreže LinkedIn za 26,2 milijarde dolara u gotovini.

Sporazum povezuje vodeći poslovni ‘oblak’ u svijetu s vodećom društvenom mrežom poslovnog svijeta, objavio je u priopćenju izvršni direktor Microsofta Satya Nadella.

Kako se navodi u priopćenju dvije kompanije, LinkedIn će zadržati prepoznatljivi brend, kulturu i neovisnost a Jeff Weiner poziciju izvršnog direktora.

Promijenili smo način na koji svijet pristupa prilikama a ovaj odnos s Microsoftom i kombinacija njihovog oblaka i LinkedIn-ove mreže pružaju nam priliku da izmijenimo i kako svijet funkcionira, poručio je Weiner.

Dvije kompanije objavile su da su postigle konačni sporazum koji će biti zaključen do kraja godine, uz potporu LinkedIn-ovog predsjednika odbora i vlasnika kontrolnog udjela Reida Hoffmana.

Transakcija se nadovezuje na nastojanja Microsofta da proširi poslovni fokus i na segmente izvan softvera dok LinkedIn traži načina da pojača rast.

LinkedIn omogućuje članovima povezivanje s istomišljenicima u poslovnom svijetu i olakšava potragu za poslom. Trenutno imaju 433 milijuna članova širom svijeta.

hrt/hia
foto:

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *