Nove smjene na državnij televiziji, Kovačić smjenio vršitelja dužnosti direktora programa

Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT) Siniša Kovačić danas je smjenio Jozu Barišića vršitelja dužnosti ravnatelja programa HRT a na njegovo mjesto imenovao Dražena Miočića.

Jozo Barišić smijenjen  je, kako se neslužbeno doznaje s HRT-a,  zbog ” loše komunikacije i sporog provođenja promjena u unapređenju programa HRT-a”.

Kako doznaje Hina, najveće nezadovoljstvo Barišićevim radom odnosilo se na nedostatne promjene u središnjoj HRT-ovoj informativnoj emisiji – Dnevniku na prvom programu. One, kako se ističe, nisu ostvarile očekivane rezultate u povećanju kvalitete i porastu gledanosti te emisije koja je trebala biti zamašnjak podizanja kvalitete cijelog informativnog programa javne radiotelevizije.

Osim “nezadovoljstva s komunikacijom” s urednicima programa i Upravom HRT-a na čelu s vršiteljem dužnosti glavnog ravnatelja Sinišom Kovačićem, smijenjenom Barišiću zamjerala se i neambiciozna ljetna shema u kojoj prvim televizijskim programom dominira reprizni filmski i dramski program, a od novosti u informativnom programu uvedene su samo Vijesti u 17 sati. Barišić nije htio komentirati razloge smjene.
Dražen Miočić apsolvirao je povijest i filozofiju na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te diplomirao novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Dragovoljac je i ratni veteran te nositelj Spomenice Domovinskoga rata. Od 1990. bio je zaposlenik Ministarstva unutarnjih poslova, a od lipnja 1991. pripadnik je Zbora narodne garde te poslije Hrvatske vojske, a u Domovinskom ratu stekao je čin poručnika.

Na HRT-u radi od 1994. godine. Rad je započeo kao novinar u redakciji Zagrebačke panorame, kojoj je ubrzo postao urednik i voditelj. Bio je dugogodišnji novinar, urednik i voditelj u unutrašnjopolitičkoj redakciji Hrvatske televizije, a tri je godine bio i izvjestitelj HRT-a iz Den Haaga tijekom suđenja hrvatskim generalima Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču.

Bio je HRT-ov koordinator za pristupanje Hrvatske NATO-u, urednik većega broja posebnih projekata i emisija posvećenih haškim suđenjima te vojno-obavještajnoj problematici. Od lipnja 2011. do srpnja 2012. obnašao je dužnost urednika Informativnoga programa Hrvatske televizije, a tijekom posljednje dvije godine bio je urednik emisije Otvoreno te Vijesti, Dnevnika i Studija 4, stoji u priopćenju HRT-a.

jutarnji.hr/hia
foto:hrt

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *