Sastao se uži kabinet Vlade , priprema za sutrašnju sjednicu Vlade

Uži kabinet Vlade sastao se u pripremi sjednice koju bi Vlada trebala održati sutra, no ministri nakon sastanka nisu željeli otkriti o čemu se razgovaralo, kao niti hoće li Vlada dati mišljenje na HDZ-ov prijedlog opoziva premijera Tihomira Oreškovića. Na sastanku nije bio prvi potpredsjednik Tomislav Karamarko.

14:49  Sjednica Vlade koja se trebala održati sutra iznenadno je otkazana i trebala bi se održati u četvrtak ili petak, potvrđeno nam je iz Banskih dvora, piše jutarnji.hr.

Nakon užeg kabineta izjave ministara su bile škrte

Imali smo operativni sastanak, ja sam i dalje ministar financija, rekao je ministar financija i kandidat HDZ-a za mandatara Zdravko Marić. Ponovio je da je suradnja s premijerom Oreškovićem bila i ostala dobra.

Ministar turizma Anton Kliman kazao je kako ne zna ni što će biti na dnevnom redu sjednice Vlade, a ministrica rada Nada Šikić kako o Oreškovićevu opozivu na užem kabinetu nije bilo riječi već su razgovarali o “raznim problemima”.
S obzirom na neslužbene informacije po kojima su neki HDZ-ovi zastupnici odlučili da neće podržati opoziv premijera, novinari su upitali ministra vanjskih poslova Miru Kovača hoće li HDZ biti jedinstven oko te točke. “HDZ je jedinstven i snažan”, uzvratio je kratko Kovač.

Rječitiji nisu bili ni Mostovi ministri, a ministar gospodarstva Tomislav Panenić kazao je tek kako očekuje da će o premijerovoj sudbini HDZ-ovi zastupnici glasovati po savjesti i da se neće voditi stranačkom stegom. “Mislim da je vrijeme za savjest”, rekao je. “Razgovarali smo o temama za sjednicu Vlade”, rekla je Dubravka Jurlina Alibegović, mnistrica uprave.

Ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović izjavio je u Slavonskom Brodu kako se u Mostu nadaju da će se u Hrvatskoj podići razina političke odgovornosti ili će u suprotnom biti potrebni novi izbori. Nasuprot Mostovom partneru u Vladi HDZ-u koji traži opoziv premijera Oreškovića, Most i dalje želi da Orešković bude premijer.

hrt.hr/hia
foto:EPH

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *