U Dubrovniku počela 22.međunarodna ekonomska konferencija

U organizaciji Hrvatske narodne banke (HNB) u Dubrovniku je u ponedjeljak počela 22.međuradna Dubrovačka ekonomska konferencija.

Konferencija je okupila je ugledne znanstvenike sa svjetskih sveučilišta, te predstavnike najvažnijih međunarodnih financijskih institucija, središnjih i poslovnih banaka.

Konferencija je bila prilika i za komentare na trenutačnu političku nestabilnost u Hrvatskoj te moguće posljedice na gospodarstvo.

‘Politička nestabilnost uvijek kreira i ekonomsku nestabilnost jer niste sigurni kakve će biti politike i u tom smislu investitori ako se radi o tržištima duga zahtijevaju premiju na politički rizik , što je manje izvjesna politička situacija to će oni tražiti višu premiju na rizik na investiranje u tu zemlju. Ostali investitori, oni izravni investitori oni odgađaju svoje investicijske odluke čekajući da se političke neizvjesnosti riješe’, kaže guverner HNB-a Boris Vujčić.

‘Pratimo situaciju u Hrvatskoj, za sada nema većeg utjecaja. Ono na čemu je naglasak i što će se svakako pratiti jest kontinuirana potpora reformama. Hrvatska je nakon duge recesije počela mijenjati stvari i postoji potpora reformama, nacionalni program reformi je dobar, ali mora biti implementiran, to je ono što će gledati i investitori i međunarodna zajednica, to je najvažnije‘, dodaje Paul Thomsen, direktor MMF-a za Hrvatsku.

dnevnik.hr/hia
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *