TERORIZAM: U Parizu ubijen policijski časnik, odgovornost preuzeo ISIL

Sinoć je u Parizu ubijen policijski časnik, odgovornost za ubojstvo preuzela je Islamska država, prenose agencije. Policijski časnik ubijen je ispred njegove kuće u pariškom predgrađu Magnanvilleu,

Neidentificirani napadač ubio je 42-godišnjeg policijskog časnika i zatim se zabarikadirao u njegovoj kući. Ubili su ga pripadnici specijalnih snaga francuske policije pošto su pregovori o predaji propali. U kući je pronađeno tijelo ubijene ženske osobe za koju se pretpostavlja da je supruga , također policajka, ubijenog časnika, prenosi agencija Reuters.

Agencija tzv. Islamske države Amaq priopćila je da iza napada stoji ta radikalna islamistička skupina. Izvor agencije Amaq: borac Islamske države ubio je zamjenika zapovjednika policijske postaje u gradu Les Mureauxu i njegovu ženu, navodi se na internetskim stranicama Amaqa.

Ako se potvrdi da je tzv. ISIL izveo napad, riječ je o prvom napadu militanata na francuskom tlu nakon što je francuska vlada uvela izvanredno stanje nakon napada u Parizu u studenome 2015. u kojima je ubijeno 130 osoba.

Ubojstvo se dogodilo u pariškom predgrađu Magnanvilleu, 50 km sjeverno od središta glavnog grada Francuske i oko 20 km od Les Mureauxa gdje je radio ubijeni policijski časnik. Svjedoci tvrde, dok je zadavao smrtonosne ubode nožem badao nož , napadač (u 20-ih godina )  urlikao ‘Allahu Akbar’.

Trogodišnji dječak spašen je neozlijeđen nakon što su specijalci iz postrojbe RAID upali u kuću.

Prema dosad raspoloživim podacima, ubijeni policajac bio je jedan od zapovjednika lokalne policije, a glasnogovornik francuskog ministarstva unutarnjih poslova Pierre-Henry Brandet jedva susprežući suze je rekao da je policija pretrpjela enorman gubitak, piše jutarnji.hr

Istragu krvoprolića preuzeo je antiteroristički policijski odjel.

hrt.hr/hia
foto:AFP

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *