Božo Petrov: premijer Orešković ostaje ili idemo na nove izbore

Nakon što je prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko odstupio sa svoje funkcije konferenciju za medije održao je i potpredsjednik Vlade Božo Petrov.

Petrov je na konferenciji naglasio da za Most postoje samo dvije opcije da se riješi aktualna politička situacija.  -Samo su dvije mogućnosti da se riješi ova kriza. Ili opoziv opoziva premijera Oreškovića ili novi izbori. Ako se ide na nove izbore, to će trajati najmanje tri mjeseca. Ako se odluči dati šansa Vladi, možemo početi raditi već dana – kazao je Petrov.

Upitan je li spreman dati svoju ostavku koju je zatražio Tomislav Karamarko Petrov je odgovorio da je spreman podnijeti tu žrtvu za stabilnost države.

-Spreman sam dati ostavku ako će to tražiti HDZ i ako gospodin Orešković ostane premijer. Od samog početka govorim da sam spreman dati ostavku iako ja na sebi ne vidim nikakve krivice. Nama nije stalo do fotelja, meni je sasvim svejedno sjedim li u Vladi, Saboru,  jesam li na mjestu gradonačelnika ili još bolje liječnik u bolnici- rekao je čelnik Mosta.

Dodao je i da je Most od početka upozoravao kako samo jedna osoba uteg Vlade. -Mi smo na početku dokazali kako znamo razlikovati individualnu odgovornost od stranke. Ono što je problem jesu određeni pojedinci. Danas pred tim ljudima stoji odgovornost, oni su ti koji trebaju odlučiti hoće li ova Vlada konačno dobiti pravu priliku ili će se dogoditi da idemo na nove izbore – smatra Petrov.

Šef Mosta otkrio je i da će Most u iduća 24 sata donijeti odluku hoće li potpisati zahtjev za raspuštanje Sabora te da je svih 12 Mostovih zastupnika definiralo svoje potpise. – Odlučit će Nacionalno vijeće. Čujemo razne priče o kupovini, odnosno prebačajima s jedne na drugu stranu. Saborski zastupnici Mosta danas su potpisali papir, i sutra ćete znati što smo odlučili- najavio je Božo Petrov.

vecernji.hr/hia
foto:

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *