Predsjednica:nadam se da će se kriza Vlade rasplesti do kraja tjedna, Hrvatska nema vremena za čekanje

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u utorak je posjetila Vrbovsko, Moravice i Delnice. U Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci  prisustvovala je svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke i dodjeli Godišnjih nagrada Grada Rijeke.

Čestitajući Riječankama i Riječanima Dan Grada i blagdan njegova zaštitnika Sv. Vida te dobitnicima nagrada i priznanja Grada, predsjednica Grabar-Kitarović kazala je kako je Rijeka uvijek imala veliku kulturnu, političku i gospodarsku važnost za Hrvatsku. Posebno je čestitala na proglašenju Rijeke europskom prijestolnicom kulture 2020. godine. „Znam da ćete taj prestižni naslov iskoristiti za kulturnu i svaku drugu promociju Rijeke i Hrvatske. A tome će sigurno pridonijeti i Europske sveučilišne igre, kojima je Rijeka ovoga ljeta domaćin zajedno sa Zagrebom“, kazala je predsjednica.

Na upit novinara o trenutnoj situaciji u Vladi predsjednica  je izjavila kako ne želi prejudicirati nikakve ishode u vezi s krizom vlasti  u državi. Nada se da će se stanje riješiti do kraja tjedna, postupat će u skladu s ustavnim ovlastima i neću gubiti vrijeme.

Još jednom je pozvala sve odgovorne na odgovornost prema državi i građanima. Pred nama je turistička sezona, puno posla, puno izazova, kao što vidimo ovdje u Hrvatskoj, i doista svi moramo prionuti na taj posao, poručila je.

Na pitanje smatra li da netko treba odstupiti u sadašnjoj situaciji, odgovorila je kako nije na njoj da o tome odlučuje. Nije na meni da to odlučim, to je stanje koje mora razriješiti Hrvatski sabor i trenutno vladajuća koalicija, koja doista mora razriješiti međusobne odnose, rekla je (hrt).

hia
foto

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *