Tomislav Karamarko podnio ostavku, obratio se javnosti

Prvi potpredsjednik vlade Tomislav Karamarko se obratio javnosti nakon što je danas Povjerenstvo za odlučivanje o skukobu interesa većinom glasova donijelo odluku da je Karamarko bio u skukobu intersa.
Karamarko je na tiskovnoj konferenciji u središnjici HDZ-u rekao da je dao ostavku na mjesto prvog potpredsjednika Vlade te još jednom pozvao potpredsjednika Vlade Božu Petrova i premijera Tihomira Oreškovića da i oni daju ostavke.

Odluka o mojoj ostavci je donesena prije tjedan dana i nema veze s današnjom odlukom Povjerenstva, jednostavno se poklopilo. Pravni stručnjaci kažu da je odluka Povjerenstva vrlo neozbiljna. Uvijek ću govoriti ono što mislim i Povjerenstvo je jednostavno odlučilo da sam učinio verbalni delikt, rekao je Karamarko.Već tjedan dana razgovaramo s potencijalnim suradnicima. Pozivam sve političke faktore u državi da nađemo 5-6 stvari oko kojih možemo imati konsenzus. Duboko sam uvjeren da ćemo u tome uspjeti, tvrdi Karamarko.

Komentirajući današnju odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Karamarko je rekao “Zadovoljan sam i nezadovoljan sam s odlukom Povjerenstva. Nezadovoljan jer su utvrdili sukob interese, a zadovoljan jer je sukob utvrđen na Vladi na kojoj nije vođen zapisnik. Utvrdili su ustvari da imam stav o nekim problemima. Mislim da je ta odluka isforsirana nekim pritiskom i da ću na Ustavnom sudu odluku pobiti. Rekao je to na konferenciji za novinare prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko koji je jučer najavio da odstupa s dužnosti u Vladi.

Važniji je sutrašnji dan kada ćemo u Saboru odlučivati o opozivu premijera Tihomira Oreškovića. Ovaj folkor koji se događa zadnjih mjesec dana morao se prekinuti. Najavio sam, stoga ostavku na mjeso prvog potpredsjednika Vlade RH i to sam danas učinio. Sutra idemo na preslagivanje i vjerujem da će RH u parlamentu dobiti većinu koju zaslužuje. Pozivan gospodu Oreškovića i Petrova da i oni daju ostavke, rekao je Karamarko.

hrt/hia
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *