EU 

U Njemačkoj se srušio most u izgradnji, poginuo radnik hrvatske tvrtke Vijadukt

Na gradilištu u blizini njemačkog grada Schraudenbach gdje hrvatska tvrtka Viadukt izvodi građevinske radove, došlo je do nesreće sa smrtnim ishodom povodom kojeg je tvrtka Viadukt izdala priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

“Sa žaljenjem izvještavamo javnost da je jučer u poslijepodnevnim satima na gradilištu mosta na autocesti A7 u blizini njemačkog mjesta Schraudenbach došlo do nesreće u kojoj je poginuo jedan radnik Viadukta, dok je deset Viaduktovih radnika ozlijeđeno.

Izražavamo našu najdublju sućut članovima obitelji poginulog radnika. S njima i s obiteljima ostalih radnika koji su bili na gradilištu neprestano smo u komunikaciji i činimo sve da im pružimo svu potrebnu pomoć i podršku.

Lokalni mediji prenijeli su izjave policijskih izvora kako su najmanje dvije osobe poginule, a da je šest teže i nekoliko lakše povrijeđeno.

Na temelju raspoloživih informacija, do nesreće je došlo urušavanjem skele koju je izradila i postavila njemačka tvrtka ovlaštena za takve radove, u trenutku dok su Viaduktovi radnici na njoj izvodili radove betonaže kolničke ploče.
Kako je riječ o nesretnom slučaju, nadležne službe u Njemačkoj istražuju okolnosti koje su mu prethodile te s obzirom na ozbiljnost situacije nećemo izlaziti u javnost ni s kakvim dodatnim informacijama dok istraga ne bude završena. Viaduktu je u ovom trenutku briga za radnike i njihove obitelji na prvom mjestu”.

Prema navodima medija, urušilo se 40 metara novoizgrađenog dijela mosta, kao i skela. Radovi na novom nadvožnjaku, dugačkom 236 metara, počeli su prošle godine i trebali bi biti završeni krajem 2017. godine, navode agencije.
U vrijeme nesreće na gradilištu je bilo četrdesetak radnika.

poslovni.hr
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *