Pronađeno tijelo djeteta kojeg je na Floridi aligator povukao u vodu

Policija je pronašla tijelo dvogodišnjaka kojega je za posjeta Disneyjevom zabavnom parku u Orlandu napao aligator i odvukao u vodu pred očima njegove obitelji.

Dječakovo je tijelo pronađeno cijelo, a u potrazi, u kojoj su korišteni i sonari, sudjelovalo je oko 60 policajaca i stručnjaka za divlje životinje, helikopteri i ronioci.

Autopsija tek treba pokazati uzrok smrti, ali pretpostavka je da se dječak utopio jer ga je aligator povukao na dno, javlja Reuters. Dodaje se i da su stručnjaci za divlje životinje, u potrazi za dječakom, rastvorili pet od sedam aligatora koji se nalaze u Seven Seas Lagooni.

Pokraj jezera se nalazi oznaka zabrane plivanja, ali jasno se ne upozorava na opasnost od aligatora. Aligator je dječaka ugrabio dok se obitelj odmarala uz obalu jezera.

Zasada, jedina reakcija iz Disneya dolazi od glasnogovornika koji je kazao da će kompanija preispitati situaciju.

Podsjetimo, dječak se u utorak igrao uz vodu kada ga je aligator ugrabio. Dječakova obitelj se odmarala u uvali jezera Seven Seas Lagoon gdje je došla iz Nebraske.  Otac je odmah skočio u vodu i pokušao ga dječaka istrgnuti iz aligatorovih usta, ali, nažalost, nije uspio.
Aligatori žive diljem Floride i važan su dio ekosustava bara, močvara, rijeka i jezera. Od 1948. ti su gmazovi ondje ubili 48-ero ljudi.

hrt/hia
foto:NBC

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *