Crnogorski parlament prihvatio Rezoluciju o potpori za ulazak u NATO

Zastupnici crnogorskog parlamenta nakon dvodnevne rasprave prihvatili su Rezoluciju o potpori za ulazak Crne Gore u NATO, kojom se, kako je ocijenjeno, potvrđuje i čvrsto određenje da država postane dio europske i euroatlantske zajednice.

Rezolucija je prihvaćena velikom većinom zastupnika, a podnijeli su je vladajuća Demokratska partija socijalista (DPS), Pozitivna Crna Gora, Socijaldemokrati (SD), Liberalna partija (LP), Hrvatska građanska inicijativa (HGI), Bošnjačka stranka (BS) i albanske partije.

U prijedlogu rezolucije navodi se kako je Crna Gora tijekom deset godina od obnove neovisnosti pokazala jasnu viziju i postojanost u ostvarivanju strateških vanjskopolitičkih prioriteta članstva u NATO-u i EU.

Uvjereni u rezultate koje je postigla i reforme koje je provela zbog postizanja dugoročne sigurnosti i stabilnosti, unaprjeđenja vladavine prava, snaženja demokratskoga i gospodarskog ambijenta, još jednom iskazujemo čvrsto određenje da Crna Gora postane dio europske i euroatlantske zajednice, stoji u dokumentu.

Ističe se da je članstvo u NATO strateški cilj Crne Gore, koji jamči stabilnost i sigurnost zemlje, očuvanje njezina teritorijalnoga integriteta i suverenosti. (HINA /HRT)

HIA
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *