EURO 2016: UEFA kaznila HNS sa 100.000 eura

UEFA je kaznila Hrvatski nogometni savez (HNS) sa 100.000 eura za huliganske ispade u drugom kolu Europskog prvenstva.

Iako je bila infomacija kako se kazna odgađa za sutra, UEFA je ipak danas objavila kaznu koja je s obzirom na prognoze dosta blaga.

Osim novčane kazne, Disciplinska komisija Uefe zabranila je HNS-u prodavanje ulaznica do kraja Eura, osobama koje su hrvatske vlasti i HNS identificirali kao huligane.

Disciplinska komisija otvorila je postupak nakon susreta drugog kola Skupine D europske smotre u Francuskoj, u kojemu su Vatreni remizirali s Češkom rezultatom 2:2.

Hrvatska je kažnjena jer je manja skupina navijača u 85. minuti počela bacati baklje na travnjak, nakon čega je došlo do međusobnih sukoba na tribini s hrvatskim navijačima. Utakmica je zbog toga bila prekinuta na nekoliko minuta, a šokirani hrvatski igrači popustili su u završnici i primili izjednačujući pogodak nakon što su dominirali većim dijelom ogleda s Česima.

Osim zbog bakljade i tučnjave, postupak je pokrenut i zbog rasističkog navijanja.

UEFA je ranije objavila odluka o otvaranju disciplinskih postupaka protiv albanskog i rumunjskog saveza zbog navijačkih izgreda, upotrebe pirotehnike i ulaska navijača na teren.

hrt/hia
foto:

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *