HDZ odlučio, novi predsjednik će se birati po načelu jedan član-jedan glas

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a u četvrtak je odlučilo o načinu izbora novog predsjednika, nakon što je dosadašnji čelnik Tomislav Karamarko prije dva dana dao neopozivu ostavku. Na sjednici najviših stranačkih tijela donijeta je odluka , novi predsjednik HDZ-a birat će se prema načelu jedan član – jedan glas. Dosad je predsjednik biran na Općem saboru stranke.
Također je odlučeno da se izbori za predsjednika stranke održe 17. srpnja.

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić je na Facebooku napisao da samo “snažan, demokratski i jedinstven HDZ može Hrvatsku voditi naprijed”. Evo što je Brkić još napisao:

“Procese koje je pokrenuo HDZ postavljaju nove standarde u stranačkoj demokraciji. Pokrenuli smo demokratski proces kojeg je nemoguće zaustaviti. Spremno smo okrenuli novu stranicu jer znamo da se tako voli Hrvatska.

Ne želimo graditi rušenjem, već želimo graditi stvaranjem. Ne želimo povjerenje građana dobivati stvaranjem nepovjerenja u druge političke opcije. Želimo dobivati povjerenje našim radom, našim integritetom, kredibilitetom, autentičnošću i zajedništvom.
Samo snažan, demokratski i jedinstven HDZ može Hrvatsku voditi naprijed. HDZ je velika Stranka i pravi odabir ne zato što su druge Stranke loš odabir, već zato što HDZ jest PRAVI ODABIR.

To je ono što želimo pokazati i dokazati, a konačan rezultat vrijedit ce svake kapi prolivenog znoja. Lijenost i arogancija SDP-ove vlasti koštala je Hrvatsku novaca i dostojanstva. To se više neće ponoviti. Hrabro, odlučno, ponosno i staloženo krenimo zajedno do nove pobjede. Za ponosnu, jaku, dostojanstvenu i bolju Hrvatsku!!!”, stoji u statusu Milijana Brkića.

 

Iako još službeno nije počeo kandidacijski postupak, kandidaturu za predsjednika zasad je najavio zastupnik u Europskom parlamentu Andrej Plenković, a mediji nagađaju da bi se za novog šefa HDZ-a mogli kandidirati i Darko Milinović, Oleg Butković, Miro Kovač, Ivana Maletić, Tomislav Tolušić, Damir Jelić, Domagoj Ivan Milošević te Milijan Brkić koji kao zamjenik predsjednika stranku vodi do izbora novog predsjednika.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *