EU 

POSLJEDICA BREXITA: U Britaniji buja ksenofobija, Hrvatica napadnuta verbalno

U Britaniji stranci, nakon referenduma na kojem su se Britanci izjasnili za otcjepljenje od EU-a – Brexit, nisu više sigurni. U toj zemlji buja ksenofobija s pram stranaca a koje je jučer osudio britanski premijer David Cameron.

Broj rasističkih incidenata skočio je za gotovo 400 posto. Na meti napada, kako navodi index.hr, bila je i jedna Hrvatica. Ona je scoje ružno sikustvo podijelila na Facebooku, a preneseno je na stranici Post Ref Racism.

“Stajala sam u trgovini i obavila kratak poziv s mamom, s kojom sam razgovarala na hrvatskom jeziku. Po završetku razgovora kraj sebe sam začula “Idi kući, ti strana p…o”

Jedino što sam uspjela izustiti jest “Oprostite, što ste rekli?”, na što mi je čovjek rekao “ništa” i otišao svojim putem.

Nakon što je čuo što mi se dogodilo, moje 6-godišnje dijete koje zna oba jezika zaključilo je da je bolje da u javnosti više ne govori hrvatski. WTF”, napisala je Hrvatica.

Svoje strahove zbog novonastale situacije u medijima su podijelili i drugi stranci u Britaniji. Jedna Poljakinja je izjavila bojazan za dalji boravak u toj zemlji iako, kako kaže već dugo vremena svojim radom i plaćanjem poreza doprinosi razvoju toga društva a u Britaniji boravi veliki broj poljskih državljana.

hia

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *