Steve (Stipe) Bubalo rodnom kraju poklonio 4 km novog asvaltnog puta

Steve (Stipe) Bubalo u dijaspori slovi za vrlo uspješnog poslovnog čovjeka. I ako je zakoračio u 85 godinu života među najpoznatijim je i najangažiranijim hrvatskim emigrantima koji su nakon 1945. godine otišli u Ameriku. Stipe nije zaboravio rodni kraj te je tako proteklih dana svom rodnom selu darovao 4 km nove asfaltne ceste do crkve sv. Stjepana u Starom Hardomilju u Ljubuškom , piše ljportal.

Asfaltiranje je završeno 18.lipnja a vrijednost radova procjenjuje se na oko 500.000 KM. Umjesto dosadašnjim dotrajalim makadamskim putom, zaseoci Pivnice i Žabar, svaki sa svoje strane u dužini od po dva kilometra, povezani su novom asfaltnom cestom kojom se na prostrani plato, ispred starog groblja i prekrasne kamene crkve sv. Stjepana Prvomučenika, čija je gradnja započela davne 1928. godine, stigne za 2-3 minute.

– Moja supruga Louise rođena je Amerikanka, ali je podrijetlom odavde. Djed i baka su joj iz Vrgorca i Slanog. Jednog dana je došla u crkvu u Los Angeles i Bog joj je dao Hercegovca za muža. Imala je dugu plavu kosu, lijepo je izgledala, a i ja sam bio tada, s 27 godina, zgodniji. Zamolio sam prijatelje da me upoznaju s tim anđelom i u to je zasvirala glazba. Ja sam je zamolio za ples pa je tako i ostala sa mnom zauvijek – s osmijehom pričao Steve za ljubuski portal.

Po Stipinim riječima, upravo je njegova supruga najzaslužnija za ovaj hvalevrijedan projekt asfaltiranja ceste za Staro Hardomilje. – Nisam sebičan, ali ne razbacujem se novcem. Obitelji mogu sve priuštiti, ali mora raditi. Nema ležanja – kaže Bubalo. Koliko je zapravo bogat, tvrdi da ne zna. – Zaista ne znam koliko imam novca. Znam da imam dosta, a koliko je to, trebate pitati mog glavnog knjigovođu. Ili moju suprugu – iskreno će Bubalo.

HMS/HIA
foto: Steve sa suprugom

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *