Granični prijelaz Batina nakratko bio zatvoren zbog migranata

Srbija obavijestila Hrvatsku kako je više stotina migranata krenulo prema Hrvatskoj i to zato jer su Mađari opet pojačali mjere na svojoj granici pa je hrvatska policija u srijedu na večer na kratko zatvorila granicu. Policija je potvrdila da se danas na tom mjestu postavlja ograda, piše 24 sata.

Možemo samo reći da se na graničnom prijelazu Batina postavlja ograda, prijelaz je zbog toga bio zatvoren u srijedu navečer – potvrdili su u PU osječko-baranjskoj za Večernji list, no nisu željeli komentirati ima li to ikakve veze s informacijom da s druge strane granice pristigle stotine izbjeglica.

Kako se doznaje, ograda će biti gotova i u funkciji danas popodne, a promet se odvija normalno još od noćas kada je granični prijelaz ponovno otvoren nakon zatvaranja.

Informacija o dolasku migranata

Srbija je obavijestila Hrvatsku da je više stotina migranata krenulo prema Hrvatskoj i to zato jer su Mađari opet pojačali mjere na svojoj granici. Dosad su, kontrolirano, propuštali dnevno migrante kroz Mađarsku, no kako se u Srbiji tijekom srijede pojavilo njih više stotina, opet su zatvorili ulaz, pa je postojala mogućnost da probaju iz Srbije kroz Hrvatsku.

Kako ne bi ulazili nekontrolirano, naša je policija u srijedu navečer zatvorila granicu zbog jače kontrole. Migranti se ipak nisu zaputili prema našoj zemlji, pa je prijelaz Batina opet otvoren oko 1.40 sat.

24sata/hia
foto:

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *