Holding traži uklanjanje s Britanca četiri vozila koja prodaju kavu,mlijeko i meso

Prije dva tjedna Tržnice Zagreb poslale su dopis nekim obrtnicima da u roku 14 dana s tržnice na Britancu maknu vozila odnosno prikolice u kojima prodaju kavu, meso i mlijeko.

Deložacijom se želi ukloniti četiri vozila odnosno prikolice koje posluju u sklopu tržnice, a radi se o mljekari Veronika, mesnici Cerovski, prodaji pilića Naf Promet i poznatom ugostiteljskom objektu Kava Tava. Rok za iseljenjem ističe  u petak, 1.srpnja.
Među ugostiteljima i obrtnicima koji rade na Britancu zavladala je prava panika, piše jutarnji.hr

Sve prikolice imaju ispunjene potrebne tehničke uvijete za poslovanje, a izuzev Kave Tave, stare su oko godinu dana. Svi obrtnici kažu, uredno su platili dozvole te na tome prostoru rade već godinama.

Zagrebački holding tvrdi kako se radi o zakupcima koji prodaju ‘lako kvarljivu robu u neadekvatnim uvjetima’.

Odluku o deložaciji potkrijepljuje se provedenim nadzorom kojim je utvrđeno kako dio zakupaca na tržnici ne poštuje odredbe ugovora sklopljenim s Tržnicama Zagreb, a odnosi se na prodaju lako kvarljive robe u neadekvatnim uvjetima pri čemu se dovodi u pitanje njezina zdravstvena i sanitarna ispravnost te ugrožavanje zdravlja kupaca. Takvim zakupcima ugovor neće biti produžen ugovor o zakupu nakon 1. srpnja”, ističu u zagrebačkom holdingu.

Napominju kako su ti zakupci već ranije upozoreni, te da su na vrijeme dobili pismenu obavijest o nemogućnosti produžetka ugovora s Tržnicama Zagreb, a sve u cilju zaštite zdravlja kupaca.

jutarnji.hr/hia
foto:CROPIX

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *