Zagrebačko kulturno ljeto: Na Zrinjevcu književno zabavna manifestacija “More knjiga”

I ove će godine zagrebačku kulturnu scenu tijekom ljeta obogatiti književno-zabavna manifestacija “More knjiga”, koja će u organizaciji izdavačke kuće Lumen od 29. lipnja do 6. srpnja popularni središnji gradski park Zrinjevac pretvoriti u “plažu” na kojoj će posjetitelji od 10 do 23 sata, osim u čitanju, moći uživati u gastronomskoj ponudi i ostalim popratnim sadržajima.

Na 240 četvornih metara parka Zrinjevac prostirat će se pješčana plaža, ležaljke, suncobrani, pregršt knjiga, a doživljaju prave morske atmosfere pridonijet će bogata gastronomska ponuda ugodna glazba, najavljuju iz izdavačke kuće Lumen.

Svakog dana od 17 do 20 sati održat će se Book&Cocktail Happy Hour, koji će donositi dašak tropske atmosfere uz koktelenazvane po svjetskim bestselerima te knjige po posebnim cijenama.

U sklopu drugoga izdanja zagrebačkog Mora knjiga održat će se Surf&Book Party gdje će u subotu uvečer mladi zagrebački umjetnici svoju viziju užitka čitanja i svijeta knjiga prenijeti na surf daske. Osim čitanja na zagrebačkoj plaži, posjetitelji će moći samostalno ukrasiti bilježnice ili platnene torbe zabavnim, ljetnim i književnim motivima u Lumenovu kreativnom kutku, a za one malo hrabrije, pripremljene su posebne književne tetovaže.

Organizatori u priopćenju ističu da su ovu kulturnu manifestaciju pokrenuli s ciljem “povećanja interesa za čarobnim svijetom knjiga i čitanja, pokazujući najbolje od onog što knjiga može ponuditi, posebice u ljetnim mjesecima

vecernji.hr/hia
foto:hia

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *