Strava u Srbiji, upao u kafić ubio 5 osoba a ranio 20 osoba

U noći s petka na subotu u mjestu Žitište na području Zrenjanina u Srbiji dogodio se nazapamćeni masakr u kojem je najmanje pet ljudi ubijeno, više od 20 ih je ranjeno. Kako izvještava RTS, ljubomorni je muž, 38-godišnji Z.S., kalašnjikovom koji je ilegalno posjedovao ubio suprugu i još četiri osobe, a 22 ih je ranio u kafiću u Žitištu.

Četiri osobe su teško ranjene, a među ozlijeđenima je i najmanje troje maloljetnika. Ubojica je ubrzo nakon strašnog zločina uhićen.

Ništa navodno nije ukazivalo da bi Z.S. mogao krenuti u pokolj, do kojeg je došlo oko 1.40 u noći. On je ušao u kafić ‘Macchiato’ i ispalio više hitaca ubivši pritom suprugu i njezinu najbolju prijateljicu, a zatim je nastavio nasumice pucati po ostalim gostima kafića.

Od pet žrtava, dvije su preminule na mjestu događaja, a tri su podlegle ozljedama u zrenjaninskoj bolnici.

RTS javlja da je moguće da će broj ozlijeđenih rasti, s obzirom da se navodno dio njih još nije javio u bolnicu, u kojoj je tijekom noći izvedeno sedam operacija.

Petero ozlijeđenih je iz Zrenjanina prebačeno u druge, bolje opremljene bolničke centre. Šestero lakše ranjenih pušteno je na kućnu njegu.

Zrenjaninska bolnica trenutno funkcionira po principu ratne kirurgije, izvijestio je dopisnik RTS-a.

jutarnji.hr/hia
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *