Okončana tkalačka kriza u restoranu u diplomatskom dijelu Dhake

Naoružani napadači u petak su napali restoran u diplomatskoj četvrti u Dhaki i držali više desetaka talaca, među kojima je bilo i stranaca. Tijekom akcije oslobadjeno je 13 talaca a 6 napadači je ubijeno, poginula su i dva policajca, kazale su vlasti. Zasad nije poznato ima li u tom napadu još žrtava,piše dnevnik.hr

Bangladeška policija završila je operaciju u restoranu, ali sigurnosne snage nastavljaju pretraživati okolno područje u potrazi za još mogućih napadača.

Vlasti pretpostavljaju da ih je u napadu sudjelovalo između šest i deset.

“Operacija je završena. Stanje je u potpunosti pod kontrolom”, kazao je vojni glasnogovornik Rašidul Hasan.

“Ubili smo šest terorista. Glavno mjesto koje su zauzeli sada je osigurano. Neki od njih mogli bi biti u bijegu i pretražujemo okolno područje”, rekao je. Dodao je da među taocima sigurno ima žrtava ali zasad nije dao nikakve preciznije podatke.

Odgovornost za napad preuzela je Islamska država koja je objavila fotografije tvrdeći da je najmanje jedan stranac ubijen u napadu na restoran. Islamska država objavila je da su poginule 24 osobe, no bangladeška policija to je opovrgnula.

Među taocima bilo je državljana Italije i Indije. Talijanska državna televizija objavila je kako se pretpostavlja da je među taocima bilo sedam talijanskih državljana.

Bangladeš, uglavnom muslimanska zemlja sa 160 milijuna stanovnika, pogođen je nizom napada a u tri godine ubijeno je više od 50 osoba. Napadi se uglavnom pripisuju džihadističkim skupinama.

dnevnik.hr/hia
foto:twitter

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *