Noć za pamčenje, 2Cellos spektakl na Tomislavovom trgu u Zagrebu

Svjetski poznati violončelistički dvojac 2Cellos sinoć je koncertom na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava oduševio mnogobrojnu publiku, koja je imala priliku besplatno uživati u izvedbama Luke Šulića i Stjepana Hausera te njihovih gostiju.

Koncert je održan pod pokroviteljstvom Grada Zagreba u okviru novog open-air festivala Zagreb Classic, koji se održava u sklopu Zagrebačkog kulturnog ljeta.
Program na Tomislavcu počeo je u 21 sat, kada je Zagrepčane i njihove goste prvo zabavio talijanski glazbenik The Leading Guy. Nakon toga uslijedilo je više od dva sata vrhunske glazbene izvedbe 2Cellos, kojima su se na pozornici pridružili talijanski glazbenik Zucchero i Oliver Dragojević.

2Cellos su zagrebačkim koncertom, na kojem ih je kao i uvijek pratio bubnjar Đušan Kranjc, obilježili pet godina međunarodne karijere, a bio je to i njihov zadnji nastup na aktualnoj svjetskoj turneji.

Taj hrvatski instrumentalni duo odlučio se, nakon dugogodišnjeg sviranja klasične glazbe, za obradu pop/rock pjesama, pa je njihova obrada pjesme “mooth Criminal Michaela Jacksona u siječnju 2011. postala veliki hit na YouTubeu, s više od tri milijuna prikaza u prva dva tjedna.

U svibnju 2011. snimili su svoj prvi album, na kojemu su obrade pjesama U2, Guns N’ Rosesa, Stinga, Coldplaya, Nirvane i drugih. Prva dva singla s albuma bile su pjesme Smooth Criminal i Welcome to the Jungle. Nastupili su, među ostalim, na više od 100 koncerata engleskog pjevača Eltona Johna na njegov zahtjev, nakon što je čuo njihovu snimku i predložio suradnju.

HRT-ov novinar Ante Batinović kazao je uoči koncerta da se u Zagrebu očekuje mnogo više od 10.000 ljudi. To je poklon 2Cellosa, Grada Zagreba i Zagrebačke filharmonije. Razgovarao je sa Stjepanom Hauserom.
I to se zaista i dogodilo.

Fantastičan doživljaj, izvrsno, sjajni su !  i drugi slični komentari mogli su se čuti na kraju koncerta od očito oduševljenih posjetitelja koncerta.

Koncert su završili pjesmama Vilo moja i Ne dirajte mi ravnicu uz pratnju cijele publike koja je zdušno pjevala ove pjesme.

Koncert 2Cellosa zadnji je u okviru manifestacije Zagrebačko kulturno ljeto – ZGKul, kojom se okupljanjem kulturnih događaja pod  zajedničkim brendom nastoji promijeniti slika Zagreba kao grada uspavanog tijekom ljetnih mjeseci. Ove je godine ZGKul predstavio novi glazbeni festival na otvorenom, Zagreb Classic na Trgu kralja Tomislava.

VIDEO

hrt/hia
foto:Facebook

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *