Čestitka muslimanima u Hrvatskoj povodom Ramazanskog Bajrama

U povodu završetka ramazanskog posta i proslave Ramazanskog bajrama, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uputila je muftiji i predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj prof. dr. sc. Azizu ef. Hasanoviću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti čestitku sljedećeg sadržaja:

U vremenu pripreme za ovaj veliki blagdan svaki vjernik usmjeren je prema preispitivanju svojih misli i djela, u strpljenju i iskrenosti prema Bogu i djelovanju na dobrobiti onih kojima je pomoć potrebna.

Neka blagdanski dani prođu u radosnom vjerničkom i obiteljskom okružju, u ozračju mira, ljubavi, zajedništva, tolerancije i izgradnje općeg dobra za našu Domovinu. Bajram Šerif MubarekOlsun!, stoji u čestitci predsjednice.

Muftiji dr. sc. Azizu efendiji Hasanoviću, članovima Islamske zajednice u Hrvatskoj i svim muslimanima u domovini, čestitku je uputio i ministar kulture dr. sc. Zlatko Hasanbegović.

Vama osobno, svim članovima Islamske zajednice u Hrvatskoj i svim muslimanima u Republici Hrvatskoj, u ime Ministarstva kulture Republike Hrvatske i u svoje osobno želim sretan i blagoslovljen Ramazanski bajram, uz želju da Svevišnji vjernicima nagradi ramazanski post te podari mir i blagostanje. Bajram šerif mubarek olsun!, poručio je ministar Hasanbegović u čestitci.

Čestitku uputio i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je danas čestitku za Ramazanski bajram predsjedniku Mešihata Islamske vjerske zajednice Muftiji dr. Azizu ef. Hasanoviću i vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj.

Prigodom blagdana Ramazanskog bajrama, upućujem srdačne čestitke Vama i svim vjernicima islamske vjere u Republici Hrvatskoj. Neka molitve, žrtve i odricanja tijekom mjeseca Ramazana svemogući Bog obilato nagradi te nam svima pomogne da pridonosimo izgradnji razumijevanja, međusobnog poštovanja i toliko potrebnog mira među ljudima“, stoji u čestitci kardinala Bozanića.


hrt/hia

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *