Početak je srpnja, započela dva udarna mjeseca turističke sezone

Prvi udarni turistički vikend je prošao s očekivanim gužvama koje su bile na svim cestama prema jugu, vozilo se usporeno u kolonama.
Prema evidenciji HAC-a, više turista dolazi na odmor u Hrvatsku u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.

Na ulaz u autocestu vozači su u subotu morali čekati desetak minuta. No već od 8 kilometara pa sve do čvora Bosiljevo vozilo se u kolonama. Odmarališta su bila krcata.

Prvi turistički vikend izgledno je da će oboriti prošlogodišnji jer u petak je preko naplatnih postaja Lučko u smjeru mora prošlo 6 tisuća vozila više nego lani.

Na 30 stupnjeva čekalo se i na graničnom prijelazu Doljani za ulazak u Hrvatsku. Veći broj dolazaka turista bilježe i u dubrovačkoj zračnoj luci.

Gužve su i na jadranskoj magistrali. Da se prođe pet kilometara potrebno je bilo sat vremena. U Jadroliniji su uveli i dodatne linije. ‘Dvije linije pojačano iz Splita za Supetar i uvedeno je noćno putovanje iz Splita za Stari grad. Šolta je dodano putovanje, Trogir – Drvenik nova linija, i uvedene su još dvije katamaranske linije’, objasnio je Ante Mrvica iz Jadrolinije.

Iz HAK-a su poručili da su gužve,usporen promet, vožnju u koloni, dosta nažalost i nervoze očekivani jer te sllike su poznate svakog ljeta.

Sve je puno turista

Diljem Jadrana ista slika. Prepune plaže, sunčanje i kupanje. Na ruku nam, s prvim ljetnim vikendom, ide i vrijeme. A od turista se čuju samo pohvale ‘U ovaj raj smo došli brodom‘, rekla je Sarah iz Austrije. ‘Ovo je najljepši odmor na kojem smo ikad bili’, rekao je John iz Australije.

‘Kad smo birali odredište Hrvatska se činila divnom. Mislili smo da u njoj ima puno toga za vidjeti. Tako i jest! Nismo pogriješili’, kazala je Anique iz Kanade.

Kao odredište sve poželjnija Hrvatska zbraja turističke pluseve pa i one prihodovne.

‘Ove godine očekujemo, s obzirom na ovaj rast koji smo i sad spominjali, da ćemo premašiti, mi ju zovemo magična brojka, broj od 8 milijardi’, rekao je Anton Kliman, tehnički ministar turizma. A do 2020., zaključuje ministar, plan je sustići vrtoglavih 14 milijardi eura.

dnevnik.hr/hia
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *