Najava ljetnih festivala u Hrvatskoj

I ove godine će se u Hrvatskoj tijekom ljeta održati brojna kulturna događanja, filmski festivali i druge manifestacije. Večina ih se održava već tradicionalno.

Vukovar film festival

Jedinstveni okoliš pridonosi nezaboravnom doživljaju filmova u slavonskom gradu. Gledanje filmova na Dunavu širi pozitivnu energiju, koja je osnovni pokretač festivala i odlične atmosfere. Ove godine od 24. do 29. kolovoza održava se na osam lokacija, tijekom šest dana, u tri grada. Prvi put dio festivala bit će prikazan u Valpovu i na Vučedolu u novootvorenom Muzeju vučedolske kulture. Više informacija je na web stranici Vukovarski film festival

 

Motovun film festival

Već 19. godinu Motovun živopisni gradić u unutrašnjosti Istre postaje prava filmska meka. Nema niti jedne slobodne sobe pa su na svakom koraku šatori puni veselih ljudi. I ne smetaju nikomu. Posjetioteljima je na raspolaganju i Eko kamp koji će im pomoći da prežive vrućih festivalskih dana . Poseban doživljaj koji trebate iskusiti.
Feastival traje od 30. lipnja – 07. srpnja. Više informacija je na web stranici MotovunFilmFestival

 

Dubrovačke ljetne igre

Dubrovačke ljetne igre tradicionalno su otvorene  10. srpnja ispred crkve sv. Vlaha u dubrovniku uz nazočnost brojnih visokih uzvanika i brojne publike iz zemlje i inozemstva. Uz Himnu slobodi, festivalska zastava Libertas zavijorila se po  67. put.U narednih 46 dana, na 20 ambijentalnih lokacija, gotovo 2.000 umjetnika iz cijelog svijeta pred međunarodnom publikom od 60.000 domaćih i inozemnih posjetitelja izvest će oko 70 dramskih, glazbenih, baletnih, folklornih i drugih programa. Više informacija na web stranici www.dubrovnik-festival.hr

 

ULTRA Europe u Splitu

ULTRA Europe 2016. počinje u Splitu s partyjem otvorenja u četvrtak 14. srpnja u Giraffe Palm Beach Houseu. Poljud će ponovno biti domaćin najveselijeg festivala na svijetu od petka do nedjelje, odnosno od 15. do 17. srpnja, a zatim slijede redomYacht Regatta party u Bolu na Braču, ULTRA Beach na Hvaru i završni party na Visu u srijedu 20. srpnja!
Sve informacije potražiti na ULTRA Europe web stranici.

Zagrebačko kulturno ljeto

Zagrebačko kulturno ljeto ove godine je još baogatije, brojna kulturna događanja u hrvatskoj metropoli na otvorenom učinit će Zagrepčanima i njihovim gostima ljeto ugodnim. Program događanja potražite na web stranici  zagreb.hr

 

Tabor film festival
U  jednom od najlješih srednjovjekovnih dvoraca u Hrvatskoj u Velikom Taboru u Hrvatskom Zagorju večeras  8. srpnja svečano počinje 14. Tabor film festival.  Nakon svečanog otvaranja počinje četverodnevno filmsko i glazbeno taborovanje, koje u iznimno bogatom programu pruža pregršt dobrih razloga za posjet ovom dvorcu. Tijekom pet  dana filmskog festivala održat će se i bogat glazbeni program svake će večeri  koji će osiguerati dobru zabavu do kasnih noćnih sati.
više informacija na web stranici Tabor film Festival

 

 

Pula film festival

Prekrasna arena pretvorit će ovaj divni grad u okupljalište ekipe iz svih dijelova Hrvatske i svijeta. 9. srpnja počinje ludilo koje traje tjedan dana. Uz odlične strane filmove, hrvatske premijere, razne programe za mlade, Pula ima i noćni dio koji privlači mase. Za dobar provod pobrinut će se poznati Dj-evi i bendovi pa sigurno nećete spavati noćima.
Festival traje do 17.srpnja. Više informacija je na web stranici Pula film festival

 

24sata/hia
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *