ŠEŠELJ PRIJETI: idem u BiH odati počast srpskim žrtvama, napravit ću veliki kaos

Idem odati počast srpskim žrtvama. Negdje ću se uskoro pojaviti – u Bratuncu, Bijeljini, Zvorniku… Izbit će veliki politički skandal, neće me lako izbaciti, poručio je lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj.

On ne mari za zabranu ulaska na teritoriju Bosne i Hercegovine, te tako uveliko planira posjetu Republici Srpskoj iako bi u tom slučaju vrlo lako mogao da bude uhićen, piše beogradski list Kurir

On bi u RS mogao otići već 12. srpnja, i to u Bratunac, gdje bi odao počast srpskim žrtvama, a od ulaska u BiH, kako kaže, neće odustati uprkos prijetnji da bi mu vlasti mogle staviti lisice na ruke čim kroči preko Drine.

– Ne plašim se otići i sigurno ću otići. Zašto bih se plašio? Ja ću se sigurno negdje uskoro pojaviti – u Bratuncu, Bijeljini, Zvorniku, Skelanima, Višegradu… Oni će me uhititi i protjerati, ali to ne može proći bez političkog incidenta – kaže Šešelj.

Upitan bi li se u utorak mogao pojaviti u Bratuncu, kaže da to još nije sigurno, ali potvrđuje da će izaslanstvo SRS tog dana odati počast stradalim Srbima.

Lideru radikala je službeno zabranjen ulazak u BiH na osnovu odluke bivšeg visokog predstavnika u BiH Karlosa Vestendorpa, a nedavno je o toj odluci govorio i sadašnji predstavnik Valentin Inzko, koji je rekao da Šešelj može u BiH jedino ako poseduje njeno državljanstvo.

Šef SRS, međutim, ponavlja da će uskoro prekršiti spomenutu zabranu ulaska:

– Na nekom mjestu i u određeno vrijeme ja ću preći tu graničnu liniju i pojavit ću se u RS, ali o tome nećemo unaprijed obavještavati. Sigurno ću ići u RS, a kad se tamo pojavim, izbit će veliki politički skandal. Onda će biti teško da me za kratko vrijeme izbace.

Pojedini mediji su špekulirali da bi Šešelj 11. srpnja mogao doći na komemorativni skup u Potočarima, ali on tu mogućnost odbacuje, prenosi Kurir.

– Mi idemo u Bratunac odati počast ubijenim Srbima. Ne pada nam na pamet da idemo u Potočare – kaže Šešelj.

 

HMS/ HIA
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *