U pucnjavi u Sarajevu smrtno stradale dvije osobe

U sarajevskoj općini Stari Grad rano jutros došlo je do uporabe vatrenog oružja te su dvije osobe su smrtno stradale. Do pucnjave je došlo u Hadži-Sulejmanovoj ulici u općini Stari Grad dva sata poslije ponoći.

“Sve što za sada možemo potvrditi jeste da su u pucnjavi dvije osobe smrtno stradale te da je u tijeku istraga u ovom slučaju”, kazao je za Klix.ba Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a Sarajvske županije.

Stanari iz obližnjih kuća tvrde kako su dva sata poslije ponoći čuli rafalnu paljbu, a ubrzo je na mjesto događaja stigla i policija.

Uviđaj kojem je prisustvovala i dežurna tužiteljica obavili su pripadnici MUP-a SŽ. Policija intenzivno traga za osobama koje su sudjelovale u ovom krivičnom djelu.

Uhićeni su B. S., rođen 1991. godine iz Sarajeva i A.V. rođen 1992. godine koji je bio očevidac događaja

“Policijski službenici su zatekli A.V., rođen 1992. godine iz Vogošće, koji je izjavio da je očevidac navedenog događaja te da mu je poznato da je jedna stradala osoba Ć.A., rođen 1989. godine iz Sarajeva, dok je drugo lice H.E., rođen 1990.godine iz Sarajeva. Radeći na rasvjetljavanju navedenog KD-a policijski službenici I PU- PS Stari Grad, su u ulici Braće Skanazi bb, kod policijskog službenika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH zatekli lice B. S., rođen 1991. godine iz Sarajeva, kao i predmet izvršenja navedenog KD-a, automatsku pušku. Isto lice je lišeno slobode i privedeno u PS Stari Grad, dok je zatečeno VO-je osigurano na navedenom lokalitetu”, saopćeno je iz MUP-a KS, piše klix.ba

hrt/hia
foto:klix.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *