Završeni prvi upisni rok u srednje škole, samo dva učenika žele biti dimnjačar i alatničar

Ovogodišnji rezultati prvog upisnog roka u srednje škole prošli su bez rušenja internetske veze.  U ljetnom upisnom roku, od ukupno 56.086 raspoloživih mjesta za upis u prve razrede srednjih škola popunjeno (upisano je) prvi rezred je upisalo 49.130 učenika  (škole.hr).  Samo su dva učenika u cijeloj Hrvatskoj izrazili želju biti dimnjačar i alatničar. Rezultat je ovjavljen u ponedjeljak u 12,00 sati (dnevnik.hr).

Za jesenski upisni rok, koji počinje 24. kolovoza, slobodno je ostalo još 7.419 mjesta.

Najveći interes budući su srednjoškolci iskazali za četverogodišnje strukovne programe, u koje ih se upisalo čak 21.091. Interes za upis u gimnazije i trogodišnje strukovne škole bio je na razini prošlogodišnjega – gimnazije je upisalo 13.235 učenika, a trogodišnje srednje škole njih 12.827.

Kandidatima koji će svoje mjesto u srednjoškolskim klupama ponovno potražiti na jesenskom upisnom roku najviše slobodnih mjesta – ukupno 3.842 – ostalo je u trogodišnjim strukovnim školama. Zainteresiranima za četverogodišnje strukovne programe na raspolaganju je još 1.819 mjesta, dok je za buduće gimnazijalce ostalo još 789 mjesta.
Vijest je preuzeta s internetskih stranica Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Više o ovoj temi je na stranici  www.upisi.hr/upisi

hia
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *