Narodna koalicija koju čine SDP,HNS,HSS i HSU potpisala sporazum

Čelni ljudi stranaka udruženih u Narodnu koaliciju potpisali su u Zaboku sporazum o zajedničkom izlasku na izvanredne parlamentarne izbore. Sporazum su potpisali SDP-ov predsjednik Zoran Milanović, čelnik HNS-a Ivan Vrdoljak, prvi čovjek HSS-a Krešimir Beljak te šef HSU-a Silvano Hrelja.

U Zaboku nismo slučajno, u ovom dijelu Hrvatske počeli su se vidjeti i osjećati prvi opipljivi rezultati našeg rada, nastojanja, uspjeha, katkad neuspjeha u protekle četiri godine, rekao je Zoran Milanović nakon potpisivanja. Najavio je orijentaciju koalicije prema radu i obrazovanju. Znam da zvuči banalno, ali sve se svodi na to, ustvrdio je.

Po riječima Krešimira Beljaka, koalicija se neće baviti prošlošću nego budućnošću, pitanjem budućnosti hrvatske djece, hrvatskog sela i grada, nacije i svih građana, bez obzira na vjeru, naciju, podrijetlo i različitosti te za Hrvatsku 21. stoljeća koja će imati stabilnu vlast.

Ivan Vrdoljak istaknuo je kako će koalicija preuzeti političku odgovornost i vratiti dostojanstvo, ne samo političkim institucijama nego i građanima Hrvatske, stvarati budućnost s modernim obrazovanjem i razvijenim gospodarstvom te dokazati da Hrvatska može bolje nego proteklih godinu dana.

Silvano Hrelja ocijenio je da bi potpisivanje moglo označiti povijesnu prekretnicu Hrvatske, ustvrdivši kako nam treba bolja, ljepša i pametnija Hrvatska, koja napreduje, štiti slabije i blista dalje.

hrt/hia
foto:Goran Mehkek/HANZA MEDIA/CROPIX

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *