EU 

Mladi Afganistanac sjekirom i nožem napao putnike u vlaku

U vlaku kod njemačkog grada Würzburga pomahnitali 17. godišnji mladić napao je sjekirom i nožem  putnike. Prema informacijama BBC-a ozlijeđene su tri osobe , jedna lakše a 14 ih je u stanju šoka.

Među ozlijeđenima su članovi jedne obitelji iz Hong Konga, no kakve su njihove ozljede zasad nije otkriveno.

U sobi napadača policija je pronašla ručno izrađenu zastavu Islamske države, objavili su jutros njemački mediji

Napadača je ubila policija dok je pokušavao pobjeći, a kako je objavio sinoć Bild.de, radi se o 17-godišnjem Afganistancu koji je bez pratnje putovao u njemački Wurzburg. Bavarski ministar unutarnjih poslova Joachim Hermann rekao je da se radi o izbjeglici koji je lani došao u Njemačku, a prije dva tjedna udomila ga je jedna njemačka obitelj. Vjerojatno je u Njemačku stigao tzv. balkanskom rutom. Prilikom napada uzvikivao je – Allahu ekber!, piše Bild.

“Nakon napada na više putnika, počinitelj je pobjegao iz vlaka, ali je tom prilikom naletio na nekoliko specijalnih policajaca koji su ga ustrijelili nakon što je i njih napao nožem“, rekao je Herrmann za javni servis ARD. Na pitanje može li potvrditi napise dnevnika “Bild” koji je ustvrdio da je napadač pri napadu na putnike uzvikivao “Allahu ekber” (Alah je velik) Hermann je izjavio kako je “bilo uzvika”.

Željeznička linija između Ochsenfurta i Würzburga je trenutno prekinuta, javljaju mediji.

vecernji.hr/hia.com.hr
foto:twitter

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *