Na aerodromu u Sarajevu uhićen BiH državljanin zbog terorizma

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo u subotu 23. srpnja su uhitili Almira Džinića (1997.) bh državljanina , priopćeno je iz Granične policije Bosne i Hercegovine. Džinić je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Istanbula. Predan je službenicima Sudske policije Suda BiH, navodi se u priopćenju.

– Sud Sud BiH za njim je raspisao potragu zbog kaznenog djela organiziranja terorističke grupe u vezi sa kaznenim djelom terorizam. Za avaz.ba u sudu su kazali da je održano ročište za razmatranje određivanja jednomjesečnog pritvora Džiniću, a da će odluka biti poznata danas.

Džinić je u Siriju u džihad otišao sa ocem, majkom i osmero braće i sestara od kojih je samo brat Amer bio punoljetan, dok je u to vrijeme Almir bio maloljetan.

Njegova maloljetna sestra Enesa Džinić bila je šerijatski udata za Emraha Fojnicu koji je široj javnosti poznat kao optuženi u slučaju terorističkog napada na Američko veleposlanstvo u Sarajevu.  Nakon oslobađajuće presude Suda BiH i puštanja iz pritvora Fojnica je otišao u Siriju gdje je poginuo, a na društvenim mrežama je objavljeno da je izveo šehidsku akciju i preselio s prslukom na sebi.

vecernji.ba/HIA
foto:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *